Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πήραν μέρος στην πορεία κατά της λιτότητας στο Λονδίνο

Guardian: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πήραν μέρος στην πορεία κατά της λιτότητας στο Λονδίνο
Μεγάλες αντιδράσεις στη Βρετανία για τις περικοπές σε δημόσιες υπηρεσίες και δαπάνες
Μία πορεία κατά της λιτότητας στο Λονδίνο προσέλκυσε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που κρατούσαν πλακάτ και πανό με συνθήματα, αναφέρει ο Guardian.
Οι διαδηλωτές κατέβηκαν στο κεντρικό Λονδίνο για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές σε δημόσιες υπηρεσίες από την κυβέρνηση του David Cameron.
«Όχι αν, όχι αλλά, όχι περικοπές στον δημόσιο τομέα» και «Dave φύγε, ξέρουμε τι είστε όλοι» ήταν δύο από τα συνθήματα που τραγουδούσαν οι διαδηλωτές καθώς πήγαιναν από το κεντρικό Λονδίνο στην πλατεία Τραφάλγκαρ.
Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις το πλήθος ξεπέρασε τις 50 χιλιάδες άτομα που ζητούσαν να «σταματήσει ο πόλεμος, όχι το πρόγραμμα πρόνοιας».
Άλλοι έκαναν αναφορές σε γουρούνια και φορούσαν και σχετικές μάσκες για να πικάρουν τον πρωθυπουργό που σύμφωνα με μία φημολογία όταν ήταν μαθητής είχε βάλει τα γεννητικά του όργανα στο κεφάλι ενός νεκρού γουρουνιού.
Ο Gary Maning, ένας από αυτούς που φορούσαν μάσκες γουρουνιού έκανε λόγο για «το πόσο άδικο είναι το φορολογικό σύστημα».
Οι γιατροί του εθνικού συστήματος υγείας έγραψαν κι ένα τραγούδι που έλεγε «μην αφήνετε τους νέους γιατρούς να δουλεύουν όλο το 24ωρο, βοηθείστε μας να σας κρατήσουμε ασφαλείς, μην αφαιρείτε τα δικαιώματά μας».
H 27χρονη Michaella Hagger που ταξίδεψε από το Γουίντσεστερ και εργάζεται στην υπηρεσία δικαστικής επιτήρησης δήλωσε ότι «είμαι εδώ επειδή μισώ τον David Cameron, τα πάντα έχουν να κάνουν με τις περικοπές και τους φόρους, καταστρέφουν τις δουλειές των ανθρώπων».
Πριν διαλυθεί το πλήθος, η σκιώδης γραμματέας για τη διεθνή ανάπτυξη Diane Abbot μίλησε στους συγκεντρωμένους.
«Το να πολεμάμε τη λιτότητα είναι η πολιτική μάχη της εποχής μας.
Η λιτότητα είναι η πραγματική απειλή για το εθνικό σύστημα υγείας.
Είναι η λιτότητα που σταματάει τις τοπικές αρχές από το να χτίζουν σπίτια.
Είναι η λιτότητα που βγάζει τους ανθρώπους εκτός εργασίας».
Ο Chris Nineham από το κίνημα «Σταματήστε τον συνασπισμό του πολέμου» είπε από την πλευρά του ότι «η λιτότητα δεν έχει να κάνει με την οικονομική αναγκαιότητα, είναι μία πολιτική επιλογή».
Στη διαδήλωση ήταν επίσης παρόντες ο σκιώδης καγκελάριος John McDonell, ο γενικός γραμματέας του Unite Len McCluskey, η γενική γραμματέας του NUT Christine Blower και η επικεφαλής των Πρασίνων Natalie Bennet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης