Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ACG Analytics: Ο S&P 500 πρόκειται να υποχωρήσει στις 1.670 μον. πτώση -20%

ACG Analytics: Ο S&P 500 πρόκειται να υποχωρήσει στις 1.670 μον. πτώση -20%
Είτε η Fed προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο, είτε όχι, «οι μετοχές θα υποχωρήσουν»
Ο S&P 500 έχει καταγράψει μια εντυπωσιακή ανάκαμψη από τα χαμηλά του στα μέσα Φεβρουαρίου, στις 1.810 μονάδες, αλλά η αγορά είναι έτοιμη να παραδώσει όλα αυτά τα κέρδη, αλλά και να συνεχίζει ακόμη χαμηλότερα, σύμφωνα με τον αναλυτή επενδυτικής στρατηγικής της εταιρείας αναλύσεων ACG Analytics, Larry McDonald.
«Θα ζήσουμε μια πολύ, πολύ σκληρή κίνηση στους επόμενους 6 μήνες», σημείωσε την Πέμπτη 14 Απριλίου στο CNBC ο McDonald, παγκόσμιος επικεφαλής μακροοικονομικής στρατηγικής στην ACG και πρώην στέλεχος της Societe Generale.
Όπως ο ίδιος βλέπει την κατάσταση, η πτώση είναι μονόδρομος για την αγορά, καθώς οδεύουμε προς τη συνεδρίαση του Ιουνίου της Federal Reserve, κατά τη διάρκεια της οποίας ορισμένοι αναλυτές περιμένουν ότι θα ανακοινωθεί μία αύξηση επιτοκίων.
«Αν προσπαθήσουν να κάνουν την αύξηση τον Ιούνιο, το δολάριο θα καταστραφεί, το πετρέλαιο θα υποστεί βαρύ πλήγμα, οι αναδυόμενες αγορές θα πληγούν και για άλλη μια φορά θα δούμε τους επενδυτές να ξεπουλάνε για να απομακρυνθούν από το ρίσκο», τόνισε στις δηλώσεις του.
Εάν, αντίθετα, η Fed δεν αυξήσει τα επιτόκια, «τότε τα κακά περιουσιακά στοιχεία, τα επισφαλή δάνεια, ο χειρότερου είδους πιστωτικός σχηματισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται».
Και σε κάθε περίπτωση, «οι μετοχές θα υποχωρήσουν».
Πόσο μακριά θα πέσουν οι μετοχές;
«Πιστεύω ότι θα σπάσουμε τις 1.700 μονάδες» και θα φτάσουμε «στις 1.670 μονάδες για τον S&P πριν από το τέλος του έτους ή πριν από το Α' τρίμηνο του επόμενου έτους», το οποίο σημαίνει μία υποχώρηση κατά 20% από την τιμή ανοίγματος της Παρασκευής 15 Απριλίου, είπε ο McDonald.
Μόνο ο χρόνος, βέβαια, μπορεί να δείξει εάν αυτή η πρόβλεψη γίνει πραγματικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης