Τελευταία Νέα
Διεθνή

Waszcykowski (ΥΠΕΞ Πολωνίας): Η Ρωσία είναι χειρότερη απειλή για την Ευρώπη από το ISIS

Waszcykowski (ΥΠΕΞ Πολωνίας): Η Ρωσία είναι χειρότερη απειλή για την Ευρώπη από το ISIS
Να αυξηθούν κι άλλο οι δυνάμεις της Συμμαχίας στα σύνορα με τη Ρωσία ζήτησε ο Πολωνός υπουργός
Η Ρωσία αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη από το ISIS δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Witold Waszcykowski, σε μια δήλωση που σίγουρα θα προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση της Μόσχας.
Ο επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας διατύπωσε τη συγκεκριμένη εκτίμηση από την Μπρατισλάβα υποστηρίζοντας ότι το ISIS, σε αντίθεση με τη Ρωσία, δεν απειλεί την ύπαρξη της Ευρώπης.
«Προφανώς, οι ενέργειες της Ρωσίας συνιστούν ενός είδους απειλή που είναι υπαρξιακή διότι αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να καταστρέψουν χώρες» δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για το μέλλον του ΝΑΤΟ στην ετήσια σύνοδο για την ασφάλεια Globsec, που ξεκίνησε στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016.
«Είμαστε αντιμέτωποι επίσης και με απειλές μη υπαρξιακές, όπως η τρομοκρατία, όπως οι μεγάλες εισροές προσφύγων».
Το Ισλαμικό Κράτος είναι μια πολύ σοβαρή απειλή, «όμως δεν είναι μια απειλή για την ύπαρξη της Ευρώπης» πρόσθεσε ο Πολωνός υπουργός, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων PAP.
Δήλωσε, μάλιστα, ότι ελπίζει να δει κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που έχει προγραμματιστεί τον Ιούλιο στη Βαρσοβία να ενισχύεται η παρουσία των δυνάμεων από διαφορετικά κράτη μέλη του Συμφώνου στα ανατολικά σύνορά του.
«Αυτό θα ήταν ένα σύμβολο της αποφασιστικότητας να υπερασπιστούμε τα ανατολικά σύνορά μας. Μπορούμε να συζητήσουμε για την κλίμακα» αυτής της ανάπτυξης δυνάμεων, τόνισε ο Witold Waszcykowski.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης