Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μάρδας: Τεχνική ανάλυση για τη σταδιακή άρση των capital controls από την κυβέρνηση 18/4

Μάρδας: Τεχνική ανάλυση για τη σταδιακή άρση των capital controls από την κυβέρνηση 18/4
Αποτελούν μια δυσάρεστη κατάσταση που προκαλεί προβλήματα στις επιχειρήσεις, όμως δεν είναι η μόνη αιτία που κάποια εταιρεία οδηγείται σε λουκέτο, τόνισε
Τεχνική ανάλυση για τη σταδιακή άρση των capital controls αναμένεται να δημοσιοποιήσει την προσεχή Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016, σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας.
Ο κ. Μάρδας επανέλαβε ότι «τα capital controls είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που προκαλεί προβλήματα στις επιχειρήσεις, κάτι που έχουμε επισημάνει χιλιάδες φορές, αλλά δεν αποτελούν τη μοναδική αιτία που κάποια εταιρεία οδηγείται στο λουκέτο».
«Τα capital controls δημιουργούν προβλήματα στην επιχειρηματικότητα, δεν χρειάζεται να το τονίζουμε, το έχουμε πει 15.000 φορές, αλλά από το σημείο τού "προκαλώ κάποια προβλήματα" μέχρι το σημείο ότι "είναι η κύρια αιτία", υπάρχει διαφορά», σημείωσε.
Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου της Ομοσπονδίας Εμπορίου Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΟΕΠΕΚΑΜΘ), ο κ. Μάρδας απαντώντας σε ερώτηση για το κλείσιμο της Ηλεκτρονικής Αθηνών, η διοίκηση της οποίας υποστηρίζει ότι ευθύνονται τα capital controls και η πολύμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς πέρυσι, απάντησε ότι «η κύρια αιτία για την πτώχευση της Ηλεκτρονικής Αθηνών θα φανεί στην απόφαση του δικαστηρίου.
Για την περίπτωση της Ηλεκτρονικής, όσα αιτήματα είχε κάνει η εταιρεία για την εξαγωγή υλικών με σκοπό την πληρωμή εισαγωγών, όλα είχαν εγκριθεί. Θα πρέπει να δούμε ποιες πραγματικά ήταν οι αιτίες που η εταιρεία οδηγήθηκε στην πτώχευση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης