Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χ.Α.: Σε επιτήρηση οι Frigoglass, Χατζηκρανιώτη, Λιβάνης και Βαράγκης - Προς διαγραφή η Προοδευτική

Χ.Α.: Σε επιτήρηση οι Frigoglass, Χατζηκρανιώτη, Λιβάνης και Βαράγκης - Προς διαγραφή η Προοδευτική
Οι μετοχές της Βαράγκης μεταφέρονται από την κατηγορία Προς Διαγραφή στην Κατηγορία Επιτήρησης
(Upd) Υπό επιτήρηση μπαίνουν οι μετοχές των εταιρειών Frigoglass, Χατζηκρανιώτη και Λιβάνη, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηριακών Αγορών, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του bankingnews.gr για την Frigoglass.
Παράλληλα, αποφασίστηκε η διαγραφή των μετοχών της Προοδευτικής, ενώ για την Βαράγκης τονίζεται ότι οι μετοχές μεταφέρθηκαν από την κατηγορία «προς διαγραφή» στην επιτήρηση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, εξέτασε:
• Τη συνδρομή των προϋποθέσεων που προβλέπει ο Κανονισμός του Χρηματιστηρίου Αθηνών (άρθρο 3.1.2.2., 3.1.2.3., 3.1.2.4., 3.1.2.5. & 3.1.2.6.), για την ένταξη των μετοχών των εισηγμένων εταιριών στην κατηγορία Επιτήρησης, καθώς και στις λοιπές Κατηγορίες Διαπραγμάτευσης και αποφάσισε τις εξής μεταφορές ανά κατηγορία διαπραγμάτευσης:
1. Μεταφορά στην Κατηγορία Επιτήρησης (άρθρο 3.1.2.4. & 3.1.2.6.)
* Οι μετοχές των εταιριών «FRIGOGLASS Α.B.E.Ε.» (GRS346153000), «ΥΙΟΙ Ε. ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗ – ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Α.Ε.» (GRS348003005) και «ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ Α.Β.Ε.» (GRS446003014) μεταφέρονται από την Κύρια Αγορά στην Κατηγορία Επιτήρησης, σύμφωνα με το άρθρο 3.1.2.4. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Επίσης, αποφάσισε τη διαγραφή του ΣΜΕ επί των μετοχών της εταιρείας «FRIGOGLASS Α.Β.Ε.Ε.», σύμφωνα με το άρθρο 46 του ν. 3606/2007 και το άρθρο 2.6.12. παρ. 6 και 7 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και την παύση συναλλαγών δανεισμού τίτλων επί των εν λόγω μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 2.6.13 του Κανονισμού ΧΑ για λόγους προστασίας της αγοράς και των συμφερόντων των επενδυτών.
* Οι μετοχές της εταιρίας «ΒΑΡΑΓΚΗΣ Α.Β.Ε.Π.Ε.» (GRS301003000) μεταφέρονται από την κατηγορία Προς Διαγραφή στην Κατηγορία Επιτήρησης, σύμφωνα με το άρθρο 3.1.2.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
2. Μεταφορά στην Κατηγορία Προς Διαγραφή (άρθρο 3.1.2.5.)
* Οι μετοχές της εταιρίας «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.» (GRS184003002) μεταφέρονται από την Κατηγορία Επιτήρησης στην Κατηγορία Προς Διαγραφή, λόγω χαμηλών ετήσιων συνολικών εσόδων (<€2 εκ.).
Οι προαναφερθείσες αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Παρασκευής, 15 Απριλίου 2016.
Μετά τις προαναφερθείσες αλλαγές, ο συνολικός αριθμός των εταιριών ανά Κατηγορία Διαπραγμάτευσης διαμορφώνεται ως εξής:

PinakasXA

Επίσης γνωστοποιείται ότι την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 θα υλοποιηθούν οι ακόλουθες εταιρικές πράξεις:
• Έναρξη διαπραγμάτευσης 278.743 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» (ISIN: GRS145003000), σε συνέχεια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου λόγω μετατροπής ομολογιών.
• Μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας «M.L.S. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.» (ISIN: GRS422003004) από € 0,48 σε € 0,37.
Τέλος, η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών ενέκρινε:
• Την παραίτηση της εταιρίας – Mέλους «ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» από την ιδιότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή επί Δικαιωμάτων Προαίρεσης. Ως τελευταία ημέρα Ειδικής Διαπραγμάτευσης επί των δικαιωμάτων προαίρεσης του δείκτη FTSE/XA Large Cap και των εισηγμένων εταιρειών «ΟΠΑΠ Α.Ε.», «ΔΕΗ Α.Ε.», «ΟΤΕ Α.Ε.» ορίζεται η Παρασκευή 06/05/2016.
• Την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εταιρίας «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΥΓΕΙΑ Α.Ε.» από την εταιρία – Μέλος «ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016.

Αλλαγές στη Σύνθεση των Δεικτών

Σε συνέχεια της μεταφοράς, από τη Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, των μετοχών των εταιρειών «FRIGOGLASS Α.Β.Ε.Ε.» και «ΥΙΟΙ Ε. ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗ Α.Ε.» στην Κατηγορία «Επιτήρησης», θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες.
· Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.
Οι μετοχές της εταιρείας «FRIGOGLASS Α.Β.Ε.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «FLEXOPACK Α.Ε.Β.Ε.Π.» με συντελεστή στάθμισης 28%.
· Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη Τιμών Χ.Α.
Οι μετοχές της εταιρείας «FRIGOGLASS Α.Β.Ε.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «FLEXOPACK Α.Ε.Β.Ε.Π.» με συντελεστή στάθμισης 28%.
· Δείκτης Τιμών Μεσαία & Μικρής Κεφαλαιοποίησης Χ.Α.
Οι μετοχές της εταιρείας «FLEXOPACK Α.Ε.Β.Ε.Π.» αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης 37%.
· Δείκτης FTSE/ΧΑ Mid Cap
Οι μετοχές της εταιρείας «FRIGOGLASS Α.Β.Ε.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης 37%.
· Δείκτης FTSE/ΧΑ Διεθνούς Δραστηριοποίησης Plus
Οι μετοχές της εταιρείας «FRIGOGLASS Α.Β.Ε.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ΦΙΕΡΑΤΕΞ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης 46%.
· Δείκτης FTSE/ΧΑ Διεθνούς Δραστηριοποίησης
Οι μετοχές της εταιρείας «FRIGOGLASS Α.Β.Ε.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.
· FTSE/ΧΑ Δείκτης Αγοράς
Οι μετοχές των εταιρειών «FRIGOGLASS Α.Β.Ε.Ε.» και «ΥΙΟΙ Ε. ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗ Α.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.
· Δείκτης FTSE/ΧΑ Βιομηχανικά Προϊόντα & Υπηρεσίες
Οι μετοχές της εταιρείας «FRIGOGLASS Α.Β.Ε.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.
· Δείκτης FTSE/ΧΑ Τρόφιμα & Ποτά
Οι μετοχές της εταιρείας «ΥΙΟΙ Ε. ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗ Α.Ε.» αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.
Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Παρασκευής 15 Απριλίου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης