Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Νομοθετικό πλαίσιο υποχρεωτικής ενσωμάτωσης προσφύγων εκπονεί η Γερμανία

WSJ: Νομοθετικό πλαίσιο υποχρεωτικής ενσωμάτωσης προσφύγων εκπονεί η Γερμανία
Τα μέτρα υποχρεωτικής ενσωμάτωσης θα προβλέπουν αυστηρούς ελέγχους τήρησής τους από τους μετανάστες και πρόσφυγες
Ένα φιλόδοξο νομικό πλαίσιο για την ενσωμάτωση των προσφύγων της, ετοιμάζει η Γερμανία όπως ανακοίνωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο του οποίου θα ληφθούν μέτρα που θα απαιτούν από τους μετανάστες να ενσωματώνονται στην κοινωνία, προσφέροντάς τους σχετικά κίνητρα.
Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ), σύμφωνα με την οποία τα νέα μέτρα αποκαλύπτουν τους φόβους της γερμανικής κυβέρνησης, ότι η μεγάλη εισροή μεταναστών μπορεί να προκαλέσει μεγάλες κοινωνικές εντάσεις στη Γερμανία.
Τα νέα μέτρα αποφασίστηκαν σε εξάωρη συνάντηση μεταξύ της Merkel και των επικεφαλής των υπολοίπων δύο συγκυβερνώντων κομμάτων το βράδυ της Τετάρτης 13/4.
Στα μέτρα περιλαμβάνεται η υποχρέωση των μεταναστών και προσφύγων να παρακολουθήσουν ειδικά «μαθήματα ενσωμάτωσης», μαθήματα γερμανικής γλώσσας, γερμανικής νομοθεσίας και γερμανικής κουλτούρας, αλλά και η διασπορά τους σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας και όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις (και για τους πρόσφυγες).
Στο πλαίσιο των μέτρων, η Γερμανία θα δημιουργήσει 100 χιλιάδες χαμηλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας για πρόσφυγες και μετανάστες.
Τα κίνητρα που θα προσφέρει η γερμανική κυβέρνηση είναι σχεδιασμένα έτσι, ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση των «συμμορφούμενων» μεταναστών στην αγορά εργασίας και σε προγράμματα επαγγελματικής μαθητείας.
Μετά την κατ' αρχήν συμφωνία της Merkel με τους πολιτικούς της συμμάχους θα ακολουθήσει η απαραίτητη έγκριση των μέτρων από το υπουργικό συμβούλιο και μετά η ψήφισή τους από τη γερμανική Βουλή, για να καταστούν νόμος του κράτους.
Τα μέτρα θα προβλέπουν αυστηρούς ελέγχους τήρησης των υποχρεώσεων ενσωμάτωσης, καθώς για παράδειγμα σε περίπτωση αθέτησης συμμετοχής στα προγραμματισμένα μαθήματα, ένας μετανάστης θα μπορούσε να χάσει το δικαίωμα παραμονής στη Γερμανία και να ακυρωθεί η βίζα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης