Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Γεννηματά στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό: Η Ελλάδα γίνεται χώρα του τρίτου κόσμου

Επίθεση Γεννηματά στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό: Η Ελλάδα γίνεται χώρα του τρίτου κόσμου
Επίσκεψη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά
Επίθεση στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία επισκέφθηκε σήμερα τον Πειραιά, κάνοντας λόγο για εικόνες που είναι ντροπή για την Ελλάδα.
«Είμαστε εδώ σε συνθήκες που πραγματικά δεν θυμίζουν Ευρώπη, που είναι ντροπή για την Ελλάδα, είναι ντροπή για τη χώρα μας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «μεταφέρουν το πρόβλημα από τη μια περιοχή στην άλλη, φτιάχνουν στρατόπεδα γκέτο, πόλη μέσα στην πόλη, αδύναμοι να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών αλλά και των προσφύγων».
Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, «να διαχωρίσουν επιτέλους τους πρόσφυγες από τους παράτυπους μετανάστες, αυτό έπρεπε να έχει γίνει χθες».
Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει πρόσβαση στις υπηρεσίες ασύλου, να υπάρξει διασπορά των προσφύγων για να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους, να μπορούν τα παιδιά που μένουν εδώ, όσο μένουν εδώ, να πηγαίνουν σχολείο.
Ακόμη τόνισε την ανάγκη να κλείσουν οι οικονομικές πληγές που έχουν δημιουργηθεί κυρίως στα νησιά αλλά και στον Πειραιά και στην Ειδομένη.
«Από όλα αυτά η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «χωρίς σχέδιο προχωρά και χωρίς κανένα συντονισμό και η Ευρώπη κρύβεται πίσω από την ανικανότητα και την ανεπάρκεια αυτής της κυβέρνησης.
»Η χώρα μας μετατρέπεται από ευρωπαϊκή χώρα σε μια χώρα του τρίτου κόσμου και η ευθύνη δεν αφορά έναν υπουργό αφορά το σύνολο της κυβέρνησης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό», τόνισε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης