Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Μία ανοδική κίνηση του S&P 500 θα σημάνει το τέλος του «μεγάλου σορταρίσματος»

Credit Suisse: Μία ανοδική κίνηση του S&P 500 θα σημάνει το τέλος του «μεγάλου σορταρίσματος»
Ενώπιον σημαντικών αντιστάσεων ο S&P, μετά το ράλι των τελευταίων ημερών που θυμίζει σκηνικό Φεβρουαρίου - αρχών Μαρτίου - Υπό πίεση οι επενδυτές που σορτάρουν τις μετοχές
Για σκηνικό που θυμίζει την έντονη ανοδική κίνηση της Wall Street την περίοδο από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου κάνουν λόγο σε σημείωμά τους οι αναλυτές της δεύτερης μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας, Credit Suisse, σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου, τονίζοντας ότι μία περαιτέρω ανοδική κίνηση θα σημάνει το τέλος του «μεγάλου σορταρίσματος».
Από την πλευρά της, η Bank of America επισημαίνει ότι οι επενδυτές που έχουν ανοιχτές θέσεις short βρίσκονται υπό πίεση τις τελευταίες ημέρες.
Ειδικότερα, όπως σημειώνει η Credit Suisse «χθες (Τρίτη 12 Απριλίου) είδαμε σημαντικές κινήσεις κάλυψης στον ενεργειακό κλάδο, ενώ και το brent έσπασε τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών.
Εξάλλου, σήμερα τα καλάθια μας με θέσεις short σε μετοχές ενέργειας και πρώτων υλών υπεραπόδοσαν σημαντικά».
Οπότε, όπως επισημαίνει η Credit Suisse, «ο S&P 500 βρίσκεται τώρα κοντά στο στόχο των 2.070-2.080 μονάδων.
Με την πιθανή αντίσταση όχι πολύ υψηλότερα από τις 2.090 μονάδες, συνεχίζουμε να περιμένουμε την εμφάνιση πωλητών σε αυτά τα επίπεδα.
Ο δείκτης Russell 2000 παραμένει παγιδευμένος βραχυπρόθεσμα».
Και η ελβετική τράπεζα καταλήγει:
«Η ανησυχία, όπως πάντα, είναι ότι η τοποθέτηση της αγοράς παραμένει κατά βάση short, οπότε εάν ξεκινήσουμε να κατακτούμε επίπεδα αντίστασης θα μπορούσαμε να δούμε το τέλος του "μεγάλου σορταρίσματος"».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης