Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αντίθετος στην αύξηση του ΦΠΑ στο 24% ο Κ. Μίχαλος (ΕΒΕΑ) - «Θα είναι η χαριστική βολή στην αγορά»

Αντίθετος στην αύξηση του ΦΠΑ στο 24% ο Κ. Μίχαλος (ΕΒΕΑ) - «Θα είναι η χαριστική βολή στην αγορά»
Η αγορά ήδη υπολειτουργεί λόγω της δραματικής μείωσης της ζήτησης εξ αιτίας της ανέχειας που βιώνουν οι καταναλωτές, είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ
Αντίθετος στην αύξηση του ΦΠΑ στο 24% εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ, προειδοποιώντας πως θα δώσει τη χαριστική βολή στην αγορά.
Ειδικότερα, υποστήριξε πως μια ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ «θα δώσει την χαριστική βολή στην αγορά, που ήδη υπολειτουργεί λόγω της δραματικής μείωσης της ζήτησης εξ αιτίας της ανέχειας που βιώνουν οι καταναλωτές».
Στη συνέχει αναφέρει πως «η Επιμελητηριακή Κοινότητα έχει αναδείξει επανειλημμένα τις εφιαλτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ασκείται η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να βρεθεί η χώρα αντιμέτωπη με ένα ανεξέλεγκτο κύμα πτωχεύσεων, αρνητικών επενδύσεων και επιχειρηματικής μετανάστευσης».
Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, «δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι προειδοποιήσεις έχουν επιβεβαιωθεί στην πράξη, από τον αυξανόμενο αριθμό των λουκέτων, των αρνητικών επενδύσεων, αλλά και των επιχειρήσεων που οδηγούνται στην έξοδο από την Ελλάδα, αναζητώντας ένα βιώσιμο περιβάλλον σε χώρες των Βαλκανίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο ίδιος καθιστά σαφές πως «η αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας, δεν μπορεί να γίνει με αποσπασματικά εισπρακτικά μέτρα», αντιθέτως, «η δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου και η μείωση της φορολογίας συνθέτουν το μοναδικό αντίδοτο στην ύφεση».
«Ας ελπίσουμε ότι η Πολιτεία θα αφυπνιστεί, προτού να είναι πολύ αργά και δεν θα επιβεβαιώσει τα νέα σενάρια για δυσβάστακτες φορολογικές επιβαρύνσεις» καταλήγει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης