Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης σε Washington Post: Θα στήριζα σημαντικό ποσοστό των μέτρων του ΔΝΤ, ιδιαίτερα τις ιδιωτικοποιήσεις

Μητσοτάκης σε Washington Post: Θα στήριζα σημαντικό ποσοστό των μέτρων του ΔΝΤ, ιδιαίτερα τις ιδιωτικοποιήσεις
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει κάνει ζημιά τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ ζητώντας εκ νέου προσφυγή στις κάλπες
«Θα στήριζα σημαντικό ποσοστό των μεταρρυθμίσεων που προτείνει το ΔΝΤ και σίγουρα θα στήριζα ιδιαίτερα επιθετικά τις ιδιωτικοποίησης καθώς υπάρχουν αρκετά περιουσιακά στοιχεία να πουληθουν σε λόγικές τιμές» υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι αν πραγματικά θέλει κανείς να προσελκύσει σημαντικές ξένες επενδύσεις, θα πρέπει να πουλήσει κρατικά περιουσιακά στοιχεία σημειώνοντας ότι κανείς δεν πρόκειται να αρκεστεί μόνο σε ρητορική αλλά θα περιμένουν να δουν αποτέλεσμα.
Σχολιάζοντας τις διαφωνίες μεταξύ ΔΝΤ - ΕΕ, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι οι διαφωνίες επικεντρώνονται στο ζήτημα το χρέους, δεδομένης της θέσης του ΔΝΤ ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο διατυπώνοντας την άποψη ότι χρειάζεται σίγουρα παρέμβαση.
Και εκτιμά ότι η ΕΕ εκφράζει αντιρρήσεις σε αυτό γιατί φοβάται ότι μπορεί να δημιουργηθεί προηγούμενο.
Συμπληρώνει ότι κατά τη γνώμη του οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι πιο αναγκαίες από την αναδιάρθρωση του χρέους και κατηγορεί τον Α. Τσίπρα ότι έριξε όλο το βάρος στο χρέος γιατί δεν ήθελε ποτέ να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στη χώρα και εμφανίζεται σημαντικά ανίκανη.
Όπως λέει η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που υπέστη κεφαλαιακούς ελέγχους και είχε κλειστές τράπεζες για τρεις εβδομάδες ενώ η οικονομία της παραμένει σε ύφεση.
Στην ερώτηση για το αν όντως, όμως, έφευγαν χρήματα από τη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης δεν το αρνήθηκε λέγοντας ότι αυτό συνέβαινε επειδή η κυβέρνηση είχε αποτύχει να κάνει συμφωνία με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ, επειδή η διαπραγμάτευση που έκανε ήταν ένα πλήρες φιάσκο και γι αυτό ευθύνεται για την κατάσταση των τραπεζών και το ότι η οικονομία προσπαθεί ακόμη να ανακάμψει.
Σχετικά με το προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει εύκολη λύση αλλά η κυβέρνηση δεν κατάφερε ούτε να χτίσει τα κέντρα υποδοχής που χρειάζονταν σε όλη τη χώρα για τους 50.000 πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, είναι μια κυβέρνηση με μηδενική εμπειρία και δεν έχει υλοποιήσει τίποτε.
Πρόκειται, όπως σημειώνει, για μια κυβέρνηση με κάθε είδους αριστερό που νιώθει πολύ καλά πίνοντας καφέ και ονειρευόμενος την επανάσταση, και εξαπολύει νέα επίθεση κατά του Α. Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί ότι απογοήτευσε τον ελληνικό λαό, ότι υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες και δυστυχώς οι Έλληνες τον πίστεψαν αλλά και για το ότι προσπαθεί να ελέγξει τα ΜΜΕ.
Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει πεπεισμένος ότι μπορεί να κυβερνήσει η ΝΔ τη χώρα με τον ίδιο πρωθυπουργό και σημειώνει ότι «η Ελλάδα, πάνω απ’ όλα, δικαιούται μια σοβαρή και ικανή Κυβέρνηση», αναφέρεται στο γεγονός ότι πατέρας του διετέλεσε επίσης πρωθυπουργός, ότι ο ίδιος έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα επί 10 χρόνια, και ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική όταν διαπίστωσε ότι διαφωνούσε με πολλά πράγματα στη χώρα, παραδεχόμενος ότι είναι εύκολο κανείς να μπεί στην πολιτική αν προέρχεται από σημαντική πολιτική οικογένεια.
Επισημαίνει ότι «δεν πιστεύω πως ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός θα κρατήσει, μπορεί να διαλυθούν ανά πάσα στιγμή» και σημειώνει πως πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές γιατί, όπως υπογραμμίζει, «μπορούμε να έχουμε πολύ καλύτερη Κυβέρνηση από αυτήν».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αν υλοποιήσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, η οικονομία θα βρεθεί ξανά στην ανάπτυξη, θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και θα σταματήσει η φυγή νέων ανθρώπων από την Ελλάδα, που σήμερα αναζητούν εργασία στο εξωτερικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης