Τελευταία Νέα
Πολιτική

Deutsche Welle: Νέα επίθεση Weber (ΕΛΚ) κατά του Α. Τσίπρα για τη διαπραγμάτευση και το προσφυγικό

Deutsche Welle: Νέα επίθεση Weber (ΕΛΚ) κατά του Α. Τσίπρα για τη διαπραγμάτευση και το προσφυγικό
«Καμπανάκι» Tusk - Juncker στο ευρωκοινοβούλιο για πολιτικό χάος αν η ΕΕ δεν συνεργαστεί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού 

Νέα επίθεση κατά της ελληνικής κυβέρνησης και κυρίως του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Manfred Weber στο πλαίσιο συζήτησης που διεξήχθη στο σώμα την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 τόσο για τις οικονομικές εξελίξεις γενικότερα στην ΕΕ και ειδικότερα στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές αλλά και για τα τεκταινόμενα στην προσφυγική κρίση στο πλαίσιο παρουσίασης - συζήτησης των αποτελεσμάτων της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Ο επικεφαλής του ΕΛΚ, όπως σημειώνει ρεπορτάζ της Deutsche Welle, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «υπόσχεται χρήματα που δεν υπάρχουν» και υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» από την υλοποίηση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων. 
Μιλώντας δε για την προσφυγική κρίση, ο Manfred Weber απέρριψε σε υψηλούς τόνους την έντονη κριτική της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην πρόσφατη συμφωνία με την Τουρκία. 
Χρησιμοποίησε μάλιστα ιδιαίτερα προκλητικό ύφος λέγοντας ότι δεν κατανοεί τις αντιρρήσεις της «κομμουνιστικής» κοινοβουλευτικής ομάδας, καθώς συνυπογράφει τη συμφωνία ένας «κομμουνιστής», όπως χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό. 
Τα σχόλια του κ. Weber έγιναν δεκτά με ειρωνικά χαμόγελα από πλευράς της επικεφαλής της ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, επίσης Γερμανίδας, Gabi Zimmer.
Από την πλευρά του, παίρνοντας το λόγο ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk προειδοποίησε εκ νέου για κατάρρευση της ζώνης Σένγκεν και για επερχόμενο πολιτικό χάος στην Ευρώπη αν δεν αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση. 
Παράλληλα, τόνισε ότι «η βαλκανική οδός δεν είναι η μοναδική και άλλες χώρες, όχι μόνο η Ελλάδα και η Βουλγαρία, περιμένουν από εμάς αλληλεγγύη». 
Γενικότερα, πολλοί ευρωβουλευτές από όλες τις πολιτικές ομάδες εξέφρασαν ανησυχίες για πιθανή ενεργοποίηση «εναλλακτικών» διαδρομών μετά το κλείσιμο των συνόρων στη βαλκανική από την Τουρκία προς την κεντρική Ευρώπη μέσω Ελλάδας. 
Από την πλευρά του, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean Claude Juncker επισήμανε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία είναι ευθύνη των ελληνικών και τουρκικών αρχών, αλλά η επιτυχία της αποτελεί κοινή ευρωπαϊκή υπόθεση. Απευθυνόμενος στους επικριτές της συμφωνίας, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είτε θα δεχθείτε ότι στο Αιγαίο τον νόμο τον κάνουν οι διακινητές και οι εγκληματίες είτε θα δεχθείτε ότι έχει νόημα η προσπάθεια που κάνουμε με τη συνεργασία της Τουρκίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης