Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης: Προσεγγίσαμε έναν κοινό τόπο με τους δανειστές για τα «κόκκινα» δάνεια - Εφικτή η συμφωνία έως τις 22/4

Σταθάκης: Προσεγγίσαμε έναν κοινό τόπο με τους δανειστές για τα «κόκκινα» δάνεια - Εφικτή η συμφωνία έως τις 22/4
«Υπήρχε μεγάλη απόσταση, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος», είπε ο υπουργός Οικονομίας
Έχουμε προσεγγίσει έναν κοινό τόπο με τους δανειστές και για το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων (NPLs), υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, σε κοινή υπουργική συνέντευξη για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Ειδικότερα, ο κ. Σταθάκης παραδέχτηκε ότι υπήρχαν αποστάσεις μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα των NPLs, ωστόσο, όπως είπε, «έχουμε προσεγγίσει έναν κοινό τόπο» και «είμαι σίγουρος πως έως τις 22 Απριλίου θα έχουμε λύση και για αυτό το ζήτημα».
«Υπάρχει σημαντική πρόοδος», υποστήριξε, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλά επιμέρους ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, όπως το ρυθμιστικό πλαίσιο, θέματα που αφορούν μηχανισμούς συντονισμού χρεών κτλ..
Έπειτα από σχετικά ερώτηση, ο κ. Σταθάκης υποστήριξε πως γη κυβέρνηση επιθυμεί ένα «μεταβατικό διάστημα προστασίας για την α’ κατοικία, όσον αφορά στα κόκκινα δάνεια».
Ως προς την αναδιάρθρωση των χρεών, ο υπουργός τόνισε ότι «χρειαζόμαστε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο κανόνων για να γίνεται αναδιάρθρωση χρεών», αποκλείοντας, πάντως, το ενδεχόμενο να υπάρξει περικοπή αρχικών φόρων.
Ο κ. Σταθάκης, ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε πως «για τις πωλήσεις των δανείων δεν υπάρχει ακόμα νόμιμο πλαίσιο», ενώ, όπως σημείωσε, «απελευθερώθηκε η αγορά, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η θεσμοθέτησή της».
Κληθείς να απαντήσει το ενδεχόμενο ενός Plan B, σε περίπτωση που η αξιολόγηση δεν κλείσει εντός της ημερομηνίας-στόχου, ο Σταθάκης τόνισε ότι «τα δεδομένα συγκλίνουν στο ότι θα κλείσει η συμφωνία».
«Τα ενήμερα δάνεια είναι μέρος της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης», είπε ακόμα ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης