Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη νομισματική πολιτική και την ανεξαρτησία της ΕΚΤ υπερασπίζεται ο Weidmann (Bundesbank)

tags :
Τη νομισματική πολιτική και την ανεξαρτησία της ΕΚΤ υπερασπίζεται ο Weidmann (Bundesbank)
«Δεν είναι ασυνήθιστο για τους πολιτικούς να έχουν απόψεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική, αλλά είμαστε ανεξάρτητοι, δήλωσε ο Weidmann στους Financial Times
Τη νομισματική πολιτική και την ανεξαρτησία της ΕΚΤ υπερασπίζεται ο διοικητής της Bundesbank, Jens Widmann, παρά τις έντονες διαφωνίες που έχει εκφράσει σχετικά με τις αποφάσεις του κεντρικού τραπεζίτη, Mario Draghi. 
Ο Weidmann χαρακτήρισε «κατάλληλη» τη νομισματική πολιτική που εφαρμόζει η ΕΚΤ «υπό την παρούσα συγκυρία», ανεξάρτητα από διαφορετικές απόψεις σχετικά με συγκεκριμένα μέτρα και ιδιαίτερα όσον αφορά τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων.
«Δεν είναι ασυνήθιστο για τους πολιτικούς να έχουν απόψεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική, αλλά είμαστε ανεξάρτητοι, δήλωσε ο Weidmann στους Financial Times την περασμένη Πέμπτη.
«Η ΕΚΤ θα πρέπει να ακολουθήσει την εντολή της σταθερότητας των τιμών και, επομένως, μια επεκτατική νομισματική πολιτική είναι κατάλληλη στην παρούσα συγκυρία, ανεξάρτητα από διαφορετικές απόψεις σχετικά με συγκεκριμένα μέτρα», τόνισε ο γερμανός κεντρικός τραπεζίτης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης