Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αυστηρούς ελέγχους σε οχήματα που κατευθύνονται στην Ειδομένη πραγματοποιεί η αστυνομία

Αυστηρούς ελέγχους σε οχήματα που κατευθύνονται στην Ειδομένη πραγματοποιεί η αστυνομία
Οι έλεγχοι γίνονται πάνω στη γέφυρα του Αξιού ενώ έχουν καταγραφεί τα μέλη των μεγάλων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον καταυλισμό
Από το πρωί της Δευτέρας 11 Απριλίου 2016 η αστυνομία έχει αρχίσει να διεξάγει αυστηρούς ελέγχους σε όσα οχήματα κατευθύνονται προς την Ειδομένη σταματώντας και ΙΧ αλλά και ημιφορτηγά στη γέφυρα του Αξιού.
Ένα περιπολικό είναι σταθμευμένο στη γέφυρα και ακινητοποιεί τα οχήματα, προκειμένου να ελεγχθούν και να γίνει διασταύρωση των στοιχείων από τα έγγραφα των οδηγών και των συνοδηγών.
Μάλιστα, πηγές της αστυνομίας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπάρχουν, ήδη, καταγεγραμμένα τα μέλη 13 μεγάλων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον καταυλισμό, αν και στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποιούνται και άλλες πρωτοβουλίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Την ίδια στιγμή, ο δυνατός αέρας που φυσάει, από το πρωί, έχει «σηκώσει» δεκάδες σκηνές και αυτοσχέδιες κατασκευές και έχει σκίσει πολλές τέντες, αναγκάζοντας τους πρόσφυγες να κάνουν νέες εργασίες «αναστήλωσης» και να προσπαθούν να στερεώσουν καλύτερα τα σπιτικά τους.
Επιδεικνύοντας, δε, τη «σοδειά» των πολυώρων επεισοδίων που σημειώθηκαν την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στα σύνορα Ελλάδας - πΓΔΜ ανάμεσα σε δυνάμεις ασφαλείας της γειτονικής χώρας και πρόσφυγες, στήθηκε πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές μία «έκθεση» με τα άδεια δακρυγόνα και τις πλαστικές σφαίρες που μάζεψαν, κυρίως τα παιδιά που το είδαν ως παιχνίδι.
Η αυτοσχέδια «έκθεση» μεταφέρθηκε και πάνω στο βαγόνι που έσυραν πρόσφυγες και διάφοροι αποκαλούμενοι ως αλληλέγγυοι από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης μέχρι τη διάβαση όπου βρίσκονται κλούβες της αστυνομίας, φράζοντας το σημείο ως την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης