Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (Bank of Japan): «Χωρίς δισταγμό» η λήψη νέων μέτρων, εφόσον απαιτηθούν για την τόνωση του πληθωρισμού

Kuroda (Bank of Japan): «Χωρίς δισταγμό» η λήψη νέων μέτρων, εφόσον απαιτηθούν για την τόνωση του πληθωρισμού
«Η BoJ παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις στις αγορές και τον αντίκτυπο αυτών στην οικονομία και τον πληθωρισμό της Ιαπωνίας», είπε ο Kuroda
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (Bank of Japan -BoJ) θα λάβει «χωρίς δισταγμό» νέα μέτρα νομισματικής πολιτικής, εφόσον αυτά κριθούν απαραίτητα για την επίτευξη του στόχου 2% για τον πληθωρισμό.
Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 11 Απριλίου, ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda, επισημαίνοντας, πάντως, ότι ο πληθωρισμός φαίνεται να βελτιώνεται σταδιακά.
Πιο συγκεκριμένα, «συνεχίζουμε να αποτιμούμε τους κινδύνους για την οικονομία και τον πληθωρισμό και θα λάβουμε, χωρίς δισταγμό, νέα μέτρα -ποσοτικά, ποιοτικά ή αλλαγή στα επιτόκια- εάν κριθεί ότι αυτά απαιτούνται για να υπάρξει επίτευξη του στόχου για τον πληθωρισμό», είπε ο Kuroda.
Θέλοντας, εντούτοις, να υποβαθμίσει το ενδεχόμενο άμεσης αλλαγής στην πολιτική της BoJ, προσέθεσε ότι «οι τάσεις στις τιμές δείχνουν σταθερή βελτίωση».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της BoJ, τα αρνητικά επιτόκια, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2016, οδήγησαν σε μία απότομη πτώση των επιτοκίων των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων κυβερνητικών επιτοκίων, εξέλιξη που θα έχει αντίκτυπο και στην πραγματική οικονομία, αλλά και στις τιμές.
Επιπλέον, εκτίμησε ότι ο κύκλος της οικονομικής ανάκαμψης, από τα κέρδη στις επενδύσεις και από το εισόδημα στις δαπάνες, λειτουργεί με σταθερό ρυθμό.
Ο Kuroda προειδοποίησε, πάντως, ότι οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές παραμένουν ασταθείς, κυρίως λόγω της αβεβαιότητας για τις αναδυόμενες οικονομίες.
«Η BoJ παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις στις αγορές και τον αντίκτυπο αυτών στην οικονομία και τον πληθωρισμό της Ιαπωνίας», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης