Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι μετεγκαταστάσεις προσφύγων στο επίκεντρο της συνάντησης του Π. Κουρουμπλή με την Πορτογαλίδα ομόλογό του

Οι μετεγκαταστάσεις προσφύγων στο επίκεντρο της συνάντησης του Π. Κουρουμπλή με την Πορτογαλίδα ομόλογό του
Ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε την C. U. de Sousa για την ετοιμότητα της Πορτογαλίας να δεχτεί μέχρι και 6.000 πρόσφυγες
Η προσφυγική κρίση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 ο υπουοργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής και η Πορτογαλίδα ομόλογός του, Constanca Urbano de Sousa.
Η συνάντηση έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συμμετείχαν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Μετανάστευσης Βασίλης Παπαδόπουλος, η Γενική Γραμματεάς Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση, ο κ. Κουρουμπλής ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κ. de Sousa για το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Πορτογαλίας επέδειξε μεγάλη προθυμία ως προς τη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός της, δεχόμενη να μετεγκατασταθούν έως και 6.000 άτομα, περισσότερα από όσα υποχρεούται με βάση τη συμφωνία στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης