Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης - Μόνο η ΝΔ μπορεί να τη ρίξει το ταχύτερο δυνατό

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης - Μόνο η ΝΔ μπορεί να τη ρίξει το ταχύτερο δυνατό
"Ο Τσίπρας έκανε τεράστια ζημιά", τόνισε η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ, Ντ. Μπακογιάννη
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης και μόνον η ΝΔ μπορεί να τη ρίξει το ταχύτερο δυνατό», τόνισε η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ, Ντ. Μπακογιάννη, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση με την οποία ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία της στους νομούς Πιερίας, Σερρών και Θεσσαλονίκης.
Όπως είπε, «ο κ. Τσίπρας έκανε τεράστια ζημιά, κάθε μέρα που περνάει κάνει μεγαλύτερη, όσο πιο γρήγορα φύγει και μιλήσει ο λαός, τόσο πιο γρήγορα θα ξανασταθεί η χώρα και πάλι στα πόδια της».
Η ίδια άσκησε κριτική  στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς σε όλους τους τομείς, ενώ δήλωσε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το πακέτο μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση, επειδή διαφωνεί με το περιεχόμενο της αξιολόγησης.
«Δεν θα χρειαζόταν το πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ εάν δεν υπήρχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Το 1,5 δισ. άμεσων φόρων δεν πρόκειται να εισπραχθεί, διότι οι Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει, στη λεπτομέρεια του, ότι υπήρχε τρόπος μειώνοντας δαπάνες να μειώσουμε φόρους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κάνοντας αναφορά στο προσφυγικό, η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδειξε "απόλυτη ανικανότητα", προσθέτοντας πως «χρειάστηκε 8 μήνες η κυβέρνηση για να καταλάβει ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες και ότι πρέπει να υπάρχουν κλειστά κέντρα.
 Ξέρουμε τι θα πει πρόσφυγας.
 Δεν υπάρχει προνόμιο ευαισθησίας σε κανένα κόμμα».
Ακόμη, χαρακτήρισε «ντροπή» την κατάσταση στην Ειδομένη, υπογραμμίζοντας ότι «η ΝΔ θα αγωνιστεί να υπάρξει η κοινή λογική σε αυτή την κυβέρνηση για όσο είναι ακόμα κυβέρνηση».
Για την Τουρκία, ανέφερε ότι «είναι επιπόλαιος έως επικίνδυνος ο τρόπος με τον οποίο την αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, και η ΝΔ δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει το προσφυγικό άλλοθι για να βλάπτουν οι ελληνικές εθνικές θέσεις, να κατρακυλήσουμε σε καταστάσεις που δεν θα είναι αναστρέψιμες».
Κάνοντας αναφορά στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καν στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πρόσθεσε «αδυνατίζει η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, όταν στελέχη ενός κόμματος λένε ότι δεν μας ενδιαφέρει αν θα λέγονται και Μακεδονία.
Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ και δεν είμαστε ΑΝΕΛ.
Για μας η θέση είναι μία και είναι αδιαπραγμάτευτη, και είναι η θέση την οποία κερδίσαμε στο Βουκουρέστι με τον Κώστα Καραμανλή.
Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις».
Ακόμη, για το επικείμενο συνέδριο της ΝΔ, απηύθυνε πρόσκληση ενότητας προς όλες τις πλευρές, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «το συνέδριο θα σηματοδοτήσει το νέο ξεκίνημα της Νέας Δημοκρατίας.
Να ανοίξουμε τις αγκαλιές μας, να ανοίξουμε τις πόρτες μας, να φέρουμε νέους ανθρώπους.
Να ξαναγίνει η ΝΔ η μεγάλη παράταξη, όπως κάποιοι από εμάς την ξέραμε παλιά. Να αξιοποιήσουμε το νέο διαφορετικό άνεμο που πνέει, να ξεχάσουμε αυτά που μας χώρισαν.
Η ΝΔ είναι παράταξη ευθύνης, η ΝΔ -και ακόμα περισσότερο με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη- δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να λαϊκίσει και να καλλιεργήσει τα πιο χαμηλά αισθήματα του ελληνικού λαού.
Δεν θα το κάνουμε ποτέ».
Περαιτέρω, βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν στις ομιλίες τους ο τομεάρχης Μακεδονίας- Θράκης της ΝΔ, βουλευτής Θ. Καράογλου, και τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, βουλευτής Στ. Καλαφάτης.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Καράογλου,  σημείωσε ότι «όσα θλιβερά συμβαίνουν στο λασπότοπο της Ειδομένης και στα υπόλοιπα hot spot που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας είναι δυστυχώς το αναμενόμενο αποτέλεσμα της κυβερνητικής αδυναμίας να συντονίσει και να διαχειριστεί μια συνεχώς διογκούμενη κατάσταση η οποία επιδεινώνεται όλο και περισσότερο, ημέρα με την ημέρα».
Μάλιστα, προειδοποίησε για τον κίνδυνο "έκρηξης" με αφορμή το προσφυγικό
Από την πλευρά του, ο κ. Καλαφάτης, σημείωσε ότι «μονομερείς ενέργειες ευρωπαϊκών κρατών εγκυμονούν τον κίνδυνο να γυρίσουμε σε μία διχασμένη Ευρώπη αντικρουόμενων εθνικών συμφερόντων».
Υπογράμμισε δε, την ανάγκη για ένα ευρωπαϊκό συλλογικό σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού, με συντονισμό της ΕΕ προς τα κράτη-μέλη σε θέματα οικονομικών πόρων, υποδομών υγείας, θεμάτων εκπαίδευσης και εργασίας, αλλά και των κυβερνήσεων προς τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που σηκώνουν το άμεσο βάρος της προσφυγικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης