Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Παραιτήθηκε ο υπ. Πολιτισμού της Πορτογαλίας μετά τη θύελλα που προκάλεσε σχόλιό του για δύο δημοσιογράφους

Guardian: Παραιτήθηκε ο υπ. Πολιτισμού της Πορτογαλίας μετά τη θύελλα που προκάλεσε σχόλιό του για δύο δημοσιογράφους
«Ένα καλό χαστούκι θα τους έκανε καλό» ήταν αυτό που έγραψε ο παραιτηθείς υπουργός Πολιτισμού της Πορτογαλίας για τους δύο δημοσιογράφους
Ο υπουργός Πολιτισμού της Πορτογαλίας, Joao Soares, παραιτήθηκε μετά τη θύελλα που προκάλεσε στα social media η απειλή του μέσω Facebook προς δύο δημοσιογράφους για ένα «καλό χαστούκι», γράφει ο Guardian.
O Joao Soares, γιος ενός πρώην προέδρου της Πορτογαλίας, έκανε το σχόλιο για τους δημοσιογράφους Augusto Seabra και Vasco Pulido Valente, αφού του είχε γίνει κριτική στο κεντρικό σχόλιο της εφημερίδας Publico.
«Ένα καλό χαστούκι θα τους έκανε καλό, κι εγώ επίσης» έγραψε ο Soares το πρωί της Πέμπτης 7 Απριλίου προκαλώντας πολύ κόσμο να του ζητήσει να παραιτηθεί.
Αργότερα υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας ότι «δεν αντέδρασε σε γνώμες, αλλά σε προσβολές» και ο πρωθυπουργός Antonio Costa αναγκάστηκε να απολογηθεί για λογαριασμό του στους δύο δημοσιογράφους.
Ο Soares παραιτήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου για λόγους «βαθιάς αλληλεγγύης με την κυβέρνηση και το εγχείρημα της αριστερής πολιτικής» όπως εξήγησε με μία δήλωση που δημοσιεύτηκε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Lusa.
Στο κείμενο της εφημερίδας αυτό που εξόργισε τον Soares ήταν ότι ο Seabra έγραψε ότι η υπουργοποίησή του ήταν ανεξήγητη και στη συνέχεια ο τρόπος άσκησης των καθηκόντων του σημαδεύτηκε από την ευνοιοκρατία, τον αυταρχισμό και την αγένεια.
Η παραίτηση του υπουργού ήρθε μία μέρα μετά από εκείνη του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Πορτογαλίας, επειδή ο υφιστάμενός του στην ιεραρχία παραδέχτηκε ότι είπε στους γονείς των παιδιών της στρατιωτικής σχολής να τα αποσύρουν αν είναι ομοφυλόφιλα για να τα προστατέψουν από τα υπόλοιπα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης