Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος: Είναι αναγκαία η διαμόρφωση ολοκληρωμένων πολιτικών για την μετανάστευση στην ΕΕ

Αβραμόπουλος: Είναι αναγκαία η διαμόρφωση ολοκληρωμένων πολιτικών για την μετανάστευση στην ΕΕ
Ελλάδα και Ιταλία είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένες πλέον από ό,τι ήταν το 2015
Η διαμόρφωση ολοκληρωμένων πολιτικών για την μετανάστευση στην Ευρώπη είναι αναγκαιότητα υπογράμμισε ο Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του BBC.
Επεσήμανε ότι καταβάλλεται προσπάθεια από την ΕΕ στην κατεύθυνση αυτή και υποστήριξε ότι σε σύγκριση με ό, τι συνέβη πέρυσι, τόσο η Ιταλία όσο και η Ελλάδα είναι τώρα καλύτερα προετοιμασμένες.
Ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε επίσης ότι πλέον τα hotspots είναι σε πλήρη λειτουργία και εκείνοι που θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη πρέπει να γνωρίζουν ότι θα ακολουθήσουν τη νόμιμη διαδικασία.
«Όσον αφορά τους παράτυπους μετανάστες, θα πρέπει να επιστρέφονται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος τονίζοντας πως «οι πρόσφυγες που χρήζουν διεθνούς προστασίας θα αντιμετωπίζονται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία».
Κάλεσε τους παράτυπους μετανάστες να σεβαστούν τους κανόνες και συμπλήρωσε ότι σύντομα θα είναι σε θέση να ακολουθήσουν τις νόμιμες οδούς για να έρθουν στην Ευρώπη.
Σχολιάζοντας το θέμα που έχει προκύψει με το κλείσιμο των συνόρων στην ΕΕ, ο κ. Αβραμόπουλος παραδέχτηκε ότι εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη πραγματικής συνεργασίας μεταξύ των Κρατών Μελών.
Οπως είπε αυτός είναι ο λόγος που πριν λίγο καιρό πήρε την πρωτοβουλία «για να κάτσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.
Χωρίς την ανταλλαγή πληροφοριών, δεν θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή με αποτελεσματικό τρόπο» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως οι δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, πέρασαν τρία Κράτη-Μέλη της ΕΕ και παρά το γεγονός ότι καταχωρήθηκαν κατά κάποιο τρόπο από τις αρχές εκεί, επέστρεψαν στις Βρυξέλλες, έστησαν το αρχηγείο τους και διέπραξαν τις εγκληματικές αυτές πράξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης