Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ξένοι επενδυτές - και μέσω της Goldman - αγοράζουν MIG - Στο +21,7% η μετοχή στα 0,14 ευρώ

tags :
Ξένοι επενδυτές - και μέσω της Goldman - αγοράζουν MIG - Στο +21,7% η μετοχή στα 0,14 ευρώ
Μόνο τους 3 τελευταίους μήνες οι ξένοι έχουν αυξήσει το ποσοστό τους κατά 2% με 3% και πλέον οι θεσμικοί κατέχουν το 15%.
Εντυπωσιακό ράλο έχει σημειώσει η μετοχή της Marfin Invesment Group καθώς από τις αρχές του έτους η άνοδος αγγίζει +91%.
H μετοχή της MIG σήμερα ανέρχεται στα 0,14 ευρώ με άνοδο +21%.
Μια από τις βασικές αιτίες ανόδου είναι ότι πολλά index funds αγοράζουν την MIG ενώ συνολικά οι ξένοι αυξάνουν εκ νέου το ποσοστό τους.
Μόνο τους 3 τελευταίους μήνες οι ξένοι έχουν αυξήσει το ποσοστό τους κατά 2% με 3% και πλέον οι θεσμικοί κατέχουν το 15%.
Επίσης παρατηρούνται πολλές συναλλαγές από την Goldman Sachs η οποία προφανώς προβαίνει σε κινήσεις για λογαρισμό πελατών της.

Η MIG λόγω της βαθειάς κρίσης που έπληξε την οικονομία και οδήγησε στην κατάρρευση την χρηματιστηριακή αγορά είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί τα τελευταία χρόνια μεγάλη λογιστική ζημία που απομείωσε τα κεφάλαια.
Πλέον η καθαρή εσωτερική αξία της MIG διαμορφώνεται στα 783 εκατ. ή 0,83 ευρώ ανά μετοχή.
Αν υποθετικά η MIG είχε 5 δισεκ. κεφάλαια αυτά που άντλησε δηλαδή στην μεγάλη αύξηση κεφαλαίου του 2007 τα 5,19 δισεκ. η εσωτερική αξία ανά μετοχή θα ήταν 6,3 ευρώ ανά μετοχή.
Τα κεφάλαια μειώθηκαν σημαντικά λόγω των υποαξιών και ζημιών.
Αυτά συνέβησαν και οδήγησαν την μετοχή στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Το ερώτημα είναι τι θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον.
Η MIG θα πρέπει να αναλυθεί τόσο με όρους κερδοφορίας όσο και με όρους ανάκτησης μέρους των υποαξιών που κατέγραψε όλα τα τελευταία χρόνια.
Το 2015 εμφάνισε EBITDA 163 εκατ και στόχος είναι το 2016 να φθάσει τα 180 με 200 εκατ και το 2017 να ξεπεράσει τα 220-230 εκατ ευρώ.
Και ενώ τα προ φόρων προβλέψεων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη θα αυξηθούν τι θα μπορούσε να συμβεί με τις υποαξίες;
Η Vivartia είναι περασμένη στα βιβλία της MIG στο 1,5 δισεκ.
Θα μπορούσε τα 440 εκατ της τρέχουσας αξίας να φθάσει στα 700-800 εκατ.
Η Blue Star με καταγεγραμμένη αξία στα λογιστικά βιβλία 700 εκατ θα μπορούσε να ξαναφθάσει στα 700 εκατ από 440 εκατ της τρέχουσας αξίας.
Το Υγεία θα μπορούσε να φθάσει στα 250 εκατ.
Σε ένα βάθος 2ετίας και εφόσον η Ελλάδα δεν χαθεί στον δρόμο…της ύφεσης και των προβλημάτων η MIG θα μπορούσε να ανακτήσει 800 εκατ από τις παρελθούσες λογιστικές ζημίες.
Στην ανάλυση αυτή που δεν είναι εξωπραγματική δεν συμπεριλαμβάνεται πιθανό όφελος από την διεκδίκηση της MIG έως 1 δισεκ. από το διεθνές διαιτητικό δικαστήριο κατά της Κύπρου.
H MIG εφόσον τακτοποιήσει ακόμη περισσότερο τον δανεισμό της θα αποτελέσει πάλι μια εταιρία πρότυπο και αναφοράς στο ελληνικό επιχειρείν

www.banklingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης