Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Piper Jaffray (επενδυτική): Ο S&P 500 θα αναρριχηθεί στις 2.350 μονάδες μέχρι το τέλος του 2016

tags :
Piper Jaffray (επενδυτική): Ο S&P 500 θα αναρριχηθεί στις 2.350 μονάδες μέχρι το τέλος του 2016
Έχουμε πιάσει τα χαμηλά επίπεδα για το 2016 - Περιθώρια για άνοδο έως και 14% για το δείκτη S&P 500
Η τεράστια ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου έχει ακόμη πολύ δρόμο προς τα πάνω, σύμφωνα με έναν τεχνικό αναλυτή.
«Βλέπουμε τον S&P 500 να δοκιμάζει εκ νέου τη γραμμή αντίστασης της πτωτικής τάσης μετά τα υψηλά του Μαΐου του 2015», δήλωσε την Τετάρτη στο CNBC ο Craig Johnson της επενδυτικής εταιρείας Piper Jaffray.
Σύμφωνα με έρευνα του Johnson, η κίνηση του S&P 500 πάνω από τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών, σε συνδυασμό με την ασθενή όγκο συνολικά, έχει φέρει το δείκτη σε θέση για μία μεγάλη κίνηση.
«Κανείς δεν το πιστεύει, αλλά θεωρούμε ότι έχουμε πιάσει τα χαμηλά επίπεδα για το 2016 και εκτιμούμε ότι πρόκειται να πιάσουμε τις 2.350 μονάδες στο τέλος του έτους», δήλωσε ο Johnson, αναφερόμενος σε ένα επίπεδο που είναι 14% υψηλότερο από την τιμή ανοίγματος της Πέμπτης 7 Απριλίου.



Ο δείκτης S&P έχει κινηθεί αρκετά νευρικά και απρόβλεπτα από τη στιγμή που έπιασε τα ιστορικά υψηλά του όλων των εποχών τον Μάιο του 2015, αλλά ο Johnson έχει μια σαφή εικόνα για το τι θα φέρει το μέλλον.
«Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι το ίδιο μας λέει και η αγορά και θέλουμε να συνεχίσει να είμαστε τοποθετημένοι long στις μετοχές σε αυτό το σημείο», υπογράμμισε o Johnson στο CNBC.
Όμως, άλλοι παρατηρητές της αγοράς είναι λίγο πιο απαισιόδοξοι σχετικά με τη διατήρηση της πρόσφατης δυναμικής.
Παρά την ανάκαμψη, ο S&P 500 «ποτέ δεν έσπασε το όριο των 2.075 μονάδων και αυτό είναι ένα πρόβλημα», τονίζει ο Michael Block της Rhino Trading Partners σε σημείωμα προς τους πελάτες της εταιρείας την Πέμπτη 7 Απριλίου.
Πάντως, από την άλλη επισημαίνει ότι «στο επίπεδο των 2.034-2.035 μονάδων υπάρχει μία ισχυρή στήριξη αυτή τη στιγμή».
«Απολαύστε την ανάκαμψη και ό,τι ακολουθεί», λέει ο Block.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης