Τελευταία Νέα
Διεθνή

Seibert (Βερολίνο): Αδύνατο κούρεμα του ελληνικού χρέους - Πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση του προγράμματος

Seibert (Βερολίνο): Αδύνατο κούρεμα του ελληνικού χρέους - Πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση του προγράμματος
Προς τη σωστή κατεύθυνση η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας
Αδύνατο για νομικούς λόγους χαρακτήρισε το κούρεμα του ελληνικού χρέους ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Steffen Seibert, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ενώ τόνισε ότι πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Πρόσθεσε ακόμη ότι η θέση της Γερμανίας για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης δεν έχει έχει αλλάξει.
Ο Steffen Seibert αναφέρθηκε και στο θέμα του προσφυγικού, σημειώνοντας ότι τα πράγματα φαίνεται να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση μετά τις πρώτες, λίγες ημέρες της εφαρμογής της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία, με στόχο τον περιορισμό της ροής των προσφύγων προς τη δυτική Ευρώπη.
«Δεν έχουμε επιτύχει ακόμη τα πάντα, όμως οι πρώτες λίγες ημέρες έδειξαν πως οι εξελίξεις προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως το Βερολίνο θα πρέπει να δει πώς εξελίσσονται οι αριθμοί των μεταναστών, πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση για το αν θα ζητήσει μια παράταση των συνοριακών ελέγχων με την Αυστρία, που λήγουν στις 12 Μαΐου.
«Απέχει ακόμη (σ.σ. η λήξη των ελέγχων) έξι εβδομάδες, έτσι θα πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθούν οι αριθμοί», δήλωσε και αυτός στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Σημειώνεται ότι αργά χθες, ο υπουργός Εσωτερικών, Thomas de Maiziere, δήλωσε στο αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ORF ότι, αν ο αριθμός των αφίξεων παραμείνει χαμηλός, η Γερμανία θα μπορούσε να καταργήσει τους μεθοριακούς ελέγχους στις 12 Μαΐου, οι οποίοι επιβλήθηκαν τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης