Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xavier Rolet (LSE): Η συμφωνία LSE και Deutsche Boerse δεν αυξάνει τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους

Xavier Rolet (LSE): Η συμφωνία LSE και Deutsche Boerse δεν αυξάνει τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους
Ορισμένοι εκτιμούν ότι ο όμιλος που θα προκύψει μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερους κινδύνους για το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα
Απορρίπτει την κριτική που ασκείται στην προτεινόμενη συμφωνία συγχώνευσης, ύψους 30 δισ. δολ., μεταξύ του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSE) και του γερμανικού χρηματιστηρίου Deutsche Boerse ο διευθύνων σύμβουλος του LSE, Xavier Rolet, αρνούμενος ότι ο όμιλος που θα προκύψει θα δημιουργήσει μεγαλύτερους κινδύνους για το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στη Wall Street Journal, δεν θα υπάρξει αυξανόμενος κίνδυνος από τη συγχώνευση των δύο χρηματιστηρίων, προσθέτοντας ότι «ο κίνδυνος δεν θα είναι μεγαλύτερος από τον σημερινό, διότι θα διατηρηθούν εντελώς ξεχωριστά».
Σε όρους διαχείρισης κινδύνου, περιθωρίων και κανονιστικού πλαισίου, συμπλήρωσε, οι δύο εταιρείες θα παραμείνει εκεί που είναι.
Ο Rolet αναφέρθηκε και στην προσφορά που κατέθεσε το ICE προς το LSE, επικρίνοντας το ρεκόρ του μετά την απόκτηση του NYSE Euronext το 2013 και προέβλεψε ότι το ICE θα πωλούσε σημαντικά μέρη του LSE.
Όπως ανέφερε, το Euronext υπέφερε υπό την ιδιοκτησία του ICE, πριν αρχίσει η δημόσια προσφορά το 2014.
ΟΙ μετοχές του Euronext έχουν ενισχυθεί κατά 82%, στα 35,04 ευρώ από τη δημόσια προσφορά.
Η αξία του Euronext είναι σχεδόν ίδια με αυτή του ισπανικού χρηματιστηρίου, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετούσε οικονομίες δύομισι φορές μεγαλύτερες, τόνισε ο Rolet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης