Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μάρδας: Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα από τα capital controls στην Ελλάδα - Αντιμετωπίσιμη η κατάσταση

Μάρδας: Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα από τα capital controls στην Ελλάδα - Αντιμετωπίσιμη η κατάσταση
Επενδυτικό σοκ χρειάζεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών
Την εκτίμηση ότι τα capital controls στην Ελλάδα δεν αποτελούν ιδιαίτερο πρόβλημα διατύπωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ «Restoring Confidence and Navigation for new trade, investment and startups».
Ο υφυπουργός χαρακτήρισε, μάλιστα, την κατάσταση «αντιμετωπίσιμη», επισημαίνοντας πως «η επιχειρηματική κοινότητα στην Ελλάδα εξυπηρετείται και οι συνταξιούχοι μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους».
Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα επενδυτικό σοκ άνω των 100 δισ. ευρώ έως το 2022, εκτίμησε στη συνέχεια ο κ. Μάρδας, ο οποίος ανέφερε ενδεικτικά ορισμένες πρακτικές για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα.
Ειδικότερα, επισήμανε την αδειοδότηση σε 6-8 μήνες, την προσέλκυση διεθνών εταιρειών που δεν έχουν παρουσία στα Βαλκάνια ή στην Τουρκία, τις επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα του ιαματικού τουρισμού και του τουρισμού ευεξίας λόγω του υφιστάμενου δικτύου ιαματικών πηγών στην Ελλάδα και τις χαμηλές τιμές για την αγορά εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων στις βιομηχανικές ζώνες της χώρας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης