Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Προσοχή στο ολλανδικό δημοψήφισμα για τη διασύνδεση Ε.Ε. - Ουκρανίας - Μην το αγνοείτε

tags :
Barclays: Προσοχή στο ολλανδικό δημοψήφισμα για τη διασύνδεση Ε.Ε. - Ουκρανίας - Μην το αγνοείτε
Οι ολλανδοί ψηφοφόροι καλούνται να αποφανθούν για την επικύρωση ή μη της συμφωνίας σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Ουκρανία
Την ώρα που το ενδιαφέρον των αγορών στρέφεται στο δημοψήφισμα του Ιουνίου για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε., οι αναλυτές εφιστούν την προσοχή για ένα άλλο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Τετάρτη.
Πρόκειται για το δημοψήφισμα στην Ολλανδία, το οποίο αφορά τη σύνδεση Ουκρανίας - Ε.Ε
Οι ολλανδοί ψηφοφόροι καλούνται να αποφανθούν για την επικύρωση ή μη της συμφωνίας σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Ουκρανία.
Οι επενδυτές δεν έχουν δώσει τη δέουσα σημασία στο ολλανδικό δημοψήφισμα, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της Barclays.
Ωστόσο, το δημοψήφισμα θα αποτελέσει τεστ για τα αισθήματα της ολλανδικής κοινής γνώμης απέναντι στην ΕΕ εν όψει και του βρετανικού δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην Ένωση.
Η συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί και από τις 28 χώρες μέλη της ΕΕ για να τεθεί σε ισχύ.
Η Ολλανδία είναι η μόνη χώρα που δεν την έχει επικυρώσει. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι δεσμευτικό και, κατά συνέπεια, η επικράτηση του "όχι" δεν θα αναγκάσει την ολλανδική κυβέρνηση να προβάλει βέτο στην συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία.
Ωστόσο ο εύθραυστος κυβερνών συνασπισμός της Ολλανδίας δεν θα μπορεί να αγνοήσει ένα αρνητικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, έναν χρόνο πριν από τις προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης