Τελευταία Νέα
Διεθνή

Regling (ESM): Αρχές Μαΐου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος

Regling (ESM): Αρχές Μαΐου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος
Η επιτυχής αξιολόγηση αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση επιπλέον κεφαλαίων, αλλά και για την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους, τονίζει
Στις αρχές Μαΐου εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling, τονίζοντας μάλιστα ότι η επιτυχής ολοκλήρωσή της αποτελεί προϋπόθεση όχι μόνο για την εκταμίευση επιπλέον κεφαλαίων προς την Αθήνα, αλλά και για την έναρξη της συζήτησης σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Την προηγούμενη εβδομάδα, σημειωτέον, αξιωματούχοι του ΔΝΤ και της Κομισιόν διαμήνυαν ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως τις 12 Απριλίου, πριν από την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, στις 15 Απριλίου.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαντάζει μάλλον δύσκολο αυτή τη στιγμή, δεδομένων των δυσκολιών στις διαπραγματεύσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και το φορολογικό.
Ο Regling, εν τω μεταξύ, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέροντας ότι «η ικανότητα των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος, είναι πιθανώς η πλέον αδύναμη στην Ε.Ε.».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης