Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Sell off στην ελληνική αγορά, μετά τις διαρροές του WikiLeaks για το ΔΝΤ

Financial Times: Sell off στην ελληνική αγορά, μετά τις διαρροές του WikiLeaks για το ΔΝΤ
Αυξήθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κατά 2%, στο 10,41%, ενώ το Χρηματιστήριο Αθηνών υποχωρεί περί το 1,4%
Sell off καταγράφεται στις ελληνικές αγορές, μετά την αποκάλυψη συνομιλίας συνεργατών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δείχνει τη διαφωνία που υπάρχει μεταξύ των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας, που θα μπορούσε να απειλήσει το πρόγραμμα, ύψους 86 δισ. ευρώ, της χώρας, σημειώνεται σε δημοσίευμα των Financial Times.
Ενώ τα ομόλογα των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών κάνουν ράλι, οι τιμές για τα ελληνικά ομόλογα έχουν υποχωρήσει μετά τη δημοσίευση της συνομιλίας, από την οποία φαίνεται ότι σκέφτονται να πιέσουν τη Γερμανία είτε να συμφωνήσει γρήγορα σε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ή να επιτρέψει στο ΔΝΤ να μην συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Έλληνες αξιωματούχοι, επισημαίνουν οι Financial Times, τονίζουν ότι είναι ξεκάθαρο ότι το Ταμείο σπρώχνει τη χώρα προς τη χρεοκοπία, αν και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, χαρακτήρισε την όλη ιδέα «ανοησίες».
Το sell offέχει οδηγήσει τις αποδόσεις στα ομόλογα λήξης 2017 σε αύξηση 2 ποσοστιαίων μονάδων, στο 10,41%, ενώ το ελληνικό χρηματιστήριο καταγράφει απώλειες 1,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης