Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: «Credit negative» η συνταγματική κρίση στην Πολωνία, μπορεί να τρομοκρατήσει τους επενδυτές

Moody's: «Credit negative» η συνταγματική κρίση στην Πολωνία, μπορεί να τρομοκρατήσει τους επενδυτές
Η Πολωνία αντιμετωπίζει αυξημένο πολιτικό ρίσκο ως αποτέλεσμα της συνταγματικής κρίσης, σημειώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης
Δεν έχουν δει με καλό μάτι οι οίκοι αξιολόγησης τις πολιτικές της νέας κυβέρνησης στην Πολωνία, με τελευταία την Moody's, η οποία προειδοποιεί ότι η συνταγματική κρίση στην Πολωνία είναι «credit negative».
Τον Μάρτιο, σημειωτέον, το κυβερνών κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) προσπάθησε να παραμερίσει το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, το τελευταίο από μια σειρά μέτρων που σύμφωνα με τους επικριτές απειλούν τη δημοκρατική διαδικασία.
Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε τις μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικές.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, Moody's, προειδοποιεί ότι αυτό θα πλήξει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Όπως αναφέρει, η Πολωνία αντιμετωπίζει αυξημένο πολιτικό ρίσκο ως αποτέλεσμα της συνταγματικής κρίσης.
Αυτές οι εξελίξεις, σύμφωνα με τον οίκο, μπορεί να πλήξουν την ελκυστικότητα της Πολωνίας για ξένες επενδύσεις, κάτι που είναι «credit negative».
Αυτή η τελευταία προειδοποίηση έρχεται μετά την πρώτη υποβάθμιση της Πολωνίας από την Standard and Poor's τον Ιανουάριο και μετά τις ανησυχίες των οίκων αξιολόγησης στα σχέδια της κυβέρνησης για τον τραπεζικό τομέα, περιλαμβανομένων υψηλών φόρων για την επίλυση ζητημάτων σχετικά με στεγαστικά δάνεια σε ξένο νόμισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης