Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Τηλεφωνική επικοινωνία Lavrov (Ρωσία) - Kerry (ΗΠΑ) για τις εξελίξεις στη Συρία

AFP: Τηλεφωνική επικοινωνία Lavrov (Ρωσία) - Kerry (ΗΠΑ) για τις εξελίξεις στη Συρία
Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Sergei Lavrov, και του αμερικανού ομολόγου του, John Kerry, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 1 Απριλίου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), με τη Συρία να τοποθετείται στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο πολιτικών.
Ειδικότερα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα μέτρα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να ληφθούν, με σκοπό η εύθραυστη κατάπαυση πυρός στη Συρία να ενισχυθεί.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, «οι δύο κορυφαίοι διπλωμάτες συζήτησαν τη λήψη «συγκεκριμένων μέτρων που αποσκοπούν στην ενίσχυση της διαδικασίας κατάπαυσης του πυρός στη Συρία».
Τα μέτρα περιλαμβάνονται μέτρα για τη βελτίωση της πρόσβασης στην ανθρωπιστική βοήθεια και την καταπολέμηση των τρομοκρατικών ενεργειών στη χώρα.
Η τηλεφωνική επικοινωνία φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Kerry.
Ο Lavrov επανέλαβε, επίσης, την έκκληση της Ρωσίας να κλείσουν τα τουρκο-συριακά σύνορα, από τα οποία, σύμφωνα με τη Ρωσία, περνούν ισλαμιστές μαχητές στη Συρία.
Το θέμα αυτό απαιτεί «συμφωνία για τις απαραίτητες ενέργειες το ταχύτερο δυνατό, μεταξύ άλλων μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης