Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία της κεντρικής Ευρώπης από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών

CNBC: Πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία της κεντρικής Ευρώπης από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών
Η εξέλιξη της εφετεινής τουριστικής σεζόν - με ειδικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα - θα κριθεί από τις τουριστικές κρατήσεις θερινών διακοπών προς ευρωπαϊκούς προορισμούς
Σοβαρό πλήγμα φέρεται να έχει δεχθεί η τουριστική βιομηχανία της κεντρικής Ευρώπης από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ενώ προβλέπεται ότι το πρόβλημα θα επιμείνει για αρκετούς μήνες ακόμα.
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC που επικαλείται προβλέψεις του Forwardkeys - μιας εταιρείας τουριστικών ερευνών και ανάλυσης - οι διεθνείς αφίξεις στην Ευρώπη μεταξύ 14 Απριλίου και 31 Αυγούστου 2016 θα είναι μειωμένες κατά 5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, στη βάση των μέχρι στιγμής κλεισμένων αεροπορικών εισιτηρίων.
Ιδιαίτερα για τις Βρυξέλλες, η μείωση αναμένεται να διαμορφωθεί σε 24%, όμως αισθητή υποχώρηση διεθνών αφίξεων θα καταγραφεί σε αρκετές μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, πάντα σύμφωνα με το CNBC.
Πρακτικά προβλήματα στη βελγική πρωτεύουσα εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στην απώλεια τουριστικών εσόδων της, όπως για παράδειγμα η αναστολή επαναλειτουργίας του βασικού διεθνούς αεροδρομίου της πόλης μετά από απεργία των υπηρεσιών ασφαλείας του επειδή ακόμα κρίνεται μη ασφαλές μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που εκδηλώθηκαν σε αυτό.
Παρά την τεράστια μείωση των κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων για τις Βρυξέλλες, αξιόλογη πτώση κατέγραψαν οι αντίστοιχες κρατήσεις και προς το Παρίσι και το Λονδίνο, με τη βρετανική πρωτεύουσα να τελεί σε ύψιστη επιφυλακή, καθώς δυστυχώς οι αρχές θεωρούν αρκετά πιθανή την πραγματοποίηση τρομοκρατικού πλήγματος.
Αυτό που θα κρίνει την εξέλιξη της εφετεινής τουριστικής σεζόν - με ειδικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα - θα είναι οι τουριστικές κρατήσεις θερινών διακοπών προς ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Χθες Πέμπτη 31/3, ο μεγάλος γερμανικός πολυεθνικός όμιλος ταξειδίων TUI ανακοίνωσε, ότι στο εξάμηνο που ολοκληρώθηκε την 31η Μαρτίου 2016 η τουριστική ζήτηση προς Ισπανία,  Κανάριες Νήσους και μακρινά ταξείδια με αναχώρηση από την Ευρώπη, ήταν ισχυρή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης