Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor's: Άφησε αμετάβλητη την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ισπανίας - Μέση ανάπτυξη 2,5% έως το 2019

Standard & Poor's: Άφησε αμετάβλητη την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ισπανίας - Μέση ανάπτυξη 2,5% έως το 2019
Ο S&P εκτιμά μεταξύ άλλων, ότι μέχρι το τέλος του 2019 η ανεργία στην Ισπανία θα έχει μειωθεί σε 15,0%
Αμετάβλητη άφησε την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας ο διεθνής οίκος Standard & Poor's (S&P), επιβεβαιώνοντας τις αξιολογικές βαθμίδες «BBB+/A-2» στις οποίες έχει κατατάξει τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη, αντίστοιχα, διαβάθμιση της ιβηρικής χώρας σε ξένο νόμισμα και σε ευρώ.
Σύμφωνα με τον S&P, ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης του βασιλείου της Ισπανίας στην τετραετία 2016-2019 αναμένεται να διαμορφωθεί σε 2,5% έναντι αντίστοιχου ρυθμού 1,7% για την ευρωζώνη, με την προοπτική επαναξιολόγησης της Ισπανίας να παραμένει «σταθερή».

Standard & Poor's: Οικονομικές προβλέψεις για την Ισπανία
sp spain

Παράλληλα, ο διεθνής οίκος εκτιμά, ότι η κυβέρνηση της χώρας θα καταφέρει να περιορίσει με βραδύ ρυθμό το μεγάλο δημοσιονομικό της έλλειμμα του 2015 (5,2% του ΑΕΠ, έναντι στόχου 4,2%), αν συνεχίσει η ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας και περιοριστούν οι κίνδυνοι αποπληθωρισμού.
Το ισπανικό ΑΕΠ προβλέπεται ότι θα επιστρέψει το 2017 στο προ κρίσης επίπεδο του 2007.
Ενδεχόμενη παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιδείνωση των οικονομικών προβλέψεων του S&P για την Ισπανία, καθώς θα οδηγούσε σε απαραίτητες δημοσιονομικές διορθώσεις.
Ο S&P εκτιμά μεταξύ άλλων, ότι μέχρι το τέλος του 2019 η ανεργία στην Ισπανία θα έχει μειωθεί σε 15,0%, το μερίδιο των εξαγωγών θα ανέλθει σε 36,1% του ΑΕΠ, ο ρυθμός αύξησης των πραγματικών επενδύσεων θα ενισχυθεί σε 4,5%, ενώ το εμπορικό έλλειμμα θα επιδεινωθεί σε 2,8% του ΑΕΠ.
Την ίδια στιγμή, το ισπανικό δημοσιονομικό έλειμμα θα έχει περιοριστεί σε 2,7% του ΑΕΠ, ενώ το δημόσιο χρέος θα βελτιωθεί μόνον οριακά, σε 97,8% του ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης