Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fundstrat Global Advisors: Ο S&P 500 θα καταγράψει νέα ιστορικά υψηλά μέχρι το τέλος Μαΐου του 2016

Fundstrat Global Advisors: Ο S&P 500 θα καταγράψει νέα ιστορικά υψηλά μέχρι το τέλος Μαΐου του 2016
Την επόμενη περίοδο οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων αναμένεται ότι θα κινηθούν καλύτερα του αναμενομένου
Ο S&P 500 θα καταγράψει νέα υψηλά μέχρι το τέλος του Μαΐου, λόγω των βελτιούμενων θεμελιωδών μεγεθών της αμερικανικής οικονομίας, σύμφωνα με τον γνωστό «ταύρο» των χρηματιστηρίων και συνιδρυτή της εταιρείας ερευνών για μετοχές Fundstrat Global Advisors, Tom Lee.
Όπως δήλωσε στο CNBC την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, ο Lee βλέπει ότι την επόμενη περίοδο οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων θα κινηθούν καλύτερα του αναμενομένου.
«Πρόκειται να δούμε ότι οι εταιρείες για πρώτη φορά εδώ και κάποια χρόνια μπορεί να αρχίσουν να ξεπερνούν τις προβλέψεις και γι' αυτό αναπροσαρμόζουμε ανοδικά τις εκτιμήσεις μας».
Πολλές από τις αναθεωρήσεις κερδών τον Ιανουάριο έγιναν όταν το πετρέλαιο ήταν χαμηλότερα και το δολάριο ήταν υψηλότερα, σημείωσε ο Lee, υποστηρίζοντας ότι οι πρόσφατες υψηλότερες τιμές του αργού και η υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος θα πρέπει να αποτελέσουν «ούριο άνεμο» στα πανιά των αμερικανικών επιχειρήσεων.
Μιλώντας και πάλι στο CNBC στα τέλη του περασμένου μήνα, δύο εβδομάδες μετά τον «πάτο» της 11ης Φεβρουαρίου για τις μετοχές, ο Lee είχε πει ότι πάρα πολλοί επενδυτές έκλιναν προς το στρατόπεδο των «αρκούδων».
Τελικά, η αναστροφή της αγοράς έλαβε χώρα, με τον S&P 500 και το βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να είναι έτοιμοι να κλείσουν το Α' τρίμηνο του έτους στο πράσινο, μετά το χειρότερο ξεκίνημα έτους που έχουν καταγράψει ποτέ.
Η αναστροφή του Dow Jones θα είναι η μεγαλύτερη από το 1933.
Ένας άλλος παράγοντας που θα μπορούσε να συνεχίσει να πιέζει τις μετοχές υψηλότερα είναι το ενδιαφέρον για θέσεις short, το οποίο κινείται «ακόμα υψηλότερα από το επίπεδο που ήταν το Μάρτιο του 2009», σημείωσε ο Lee την Πέμπτη 31 Μαρτίου, προσθέτοντας ότι η επιμονή κάποιων επενδυτών σε θέσεις short που ανέρχονται στο 1 τρισ. δολ. θα μπορούσε να εξαϋλωθεί όταν αυτές οι θέσεις καλυφθούν.
«Επίσης, βλέπουμε επιτέλους θετικές ροές από τους επενδυτές της λιανικής», επισημαίνει, υποστηρίζοντας ότι ακόμη και οι τεχνικοί αναλυτές είναι πλέον λιγότερο υπέρ των «αρκούδων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης