Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Πάνω από 1,8 εκατ. υπάλληλοι στις τράπεζες θα απολυθούν έως το 2025 σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Citigroup: Πάνω από 1,8 εκατ. υπάλληλοι στις τράπεζες θα απολυθούν έως το 2025 σε ΗΠΑ και Ευρώπη
Η τεχνολογική πρόοδος θα επιφέρει μείωση των υποκαταστημάτων και του προσωπικού έως και 50% μέχρι το 2025
Οι τράπεζες πλησιάζουν ταχύτατα στο σημείο «αντιστροφής» και πολύ σύντομα μπορεί να μειώσουν το προσωπικό τους μέχρι και 30%, σημειώνει η Citigroup σε έκθεσή της που εξετάζει το πως η τεχνολογία της οικονομίας επηρεάζει τις τράπεζες.
«Η μεγάλη στιγμή για τις τράπεζες θα σημάνει τη λήξη της διαμεσολάβησης πολλών υποκαταστημάτων της τράπεζας και λιγότερο προβλήματα για τα κεντρικά τους», σημειώνει η έκθεση.
«Ειδικότερα, τα επόμενα χρόνια οι εργασίες μέσω κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών θα αποτελούν το κύριο κανάλι αλληλεπίδρασης μεταξύ των τραπεζών και των πελατών τους».
Αυτό σημαίνει ότι η ανάγκη για υποκαταστήματα θα είναι πολύ μικρότερη, άρα και για τους αντίστοιχους εργαζομένους.
«Πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μία ακόμη μείωση στο προσωπικό των τραπεζών κατά 30% την περίοδο 2015-2025», υπογραμμίζουν οι συντάκτες της έρευνας.
Η στελέχωση των τραπεζών βρίσκεται σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με την κορύφωσή της πριν από την οικονομική κρίση.
Συγκεκριμένα, ο αριθμός όσων εργάζονται στα ταμεία είναι μειωμένος κατά 15% σε σχέση με το υψηλό ρεκόρ του 2007.
Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η συνολική μείωση προσωπικού σε σχέση με τα προ της κρίσης επίπεδα θα ανέλθει μεταξύ του 40% και του 50%.
Οι μειώσεις προσωπικού που περιγράφει η Citigroup στην έκθεσή της αντιστοιχούν σε απώλεια 1,8 εκατ. θέσεων εργασίας από τα σημερινά επίπεδα στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ και της Ευρώπης μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. he next 10 years.

Screen Shot 2016 03 30 at 5.11.01 PM

Αυτή η πρόβλεψη είναι σύμφωνη με την πρόσφατη πρόβλεψη του επικεφαλής της βρετανικής τράπεζας Barclays, Antony Jenkins, ότι η πίεση από την τεχνολογική βιομηχανία «θα υποχρεώσει τις τράπεζες να αυτοματοποιήσουν σημαντικά τις εργασίες τους» και «ότι ο αριθμός των υποκαταστημάτων και των ανθρώπων μπορεί να μειωθεί μέχρι και 50% τα επόμενα χρόνια».

Ο αριθμός των πλήρως απασχολουμένων στις αμερικανικές τράπεζες
Screen Shot 2016 03 30 at 5.42.39 PM

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης