Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρυξέλλες: H δήμαρχος του Μόλενμπεκ απαγόρευσε τη συγκέντρωση ακροδεξιάς αντισλαμιστικής οργάνωσης

Βρυξέλλες: H δήμαρχος του Μόλενμπεκ απαγόρευσε τη συγκέντρωση ακροδεξιάς αντισλαμιστικής οργάνωσης
Οι υποστηρικτές της οργάνωσης Génération identitaire προγραμμάτιζαν συγκέντρωση το Σάββατο 2 Απριλίου στην περιοχή όπου διαμένει η μεγαλύτερη κοινότητα μουσουλμάνων, με το σύνθημα «Διώξτε τους ισλαμιστές»
Σε απαγόρευση της πραγματοποίησης συγκέντρωσης μελών της ακροδεξιάς αντισλαμιστικής οργάνωσης Génération identitaire (Γενιά της Ταυτότητας) που προγραμματιζόταν για το ερχόμενο σαββατοκύριακο προχώρησε η δήμαρχος του κοινοτικού διαμερίσματος του Μόλενμπεκ στις Βρυξέλλες, Francoise Schepmans.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 2002 στην Γαλλία, κάλεσε τους υποστηρικτές της σε συγκέντρωση το Σάββατο 2 Απριλίου στην περιοχή όπου διαμένει η μεγαλύτερη κοινότητα μουσουλμάνων της χώρας, με το σύνθημα «Διώξτε τους ισλαμιστές».
«Ο στόχος των δημοτικών αρχών και της αστυνομίας είναι να αποτρέψουν σε αυτά τα άτομα να καταφθάσουν στο Μόλενμπεκ», δήλωσε σήμερα η Schepmans με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.
Παράλληλα, όπως υπογράμμισε, αναμένεται να ληφθούν πολλά μέτρα ασφαλείας, αρχής γενομένης από σήμερα, έπειτα από σχετική σύσκεψη των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων σήμερα, Τετάρτη 30 Μαρτίου.
Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να «αποφύγουν την παγίδα των προκλήσεων»
Ακόμη, η Schepmans, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην βελγική εφημερίδα Le Soir, δήλωσε πως η πόλη αποτελεί σήμερα την «έδρα» 76 ακραίων μουσουλμάνων.
Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος βασικός ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι, Salah Abdeslam, συνελήφθη την Παρασκευή 18 Μαρτίου στην περιοχή, την οποία ο βελγικός τύπος χαρακτηρίζει «το ευρωπαϊκό σταυροδρόμι των τζιχαντιστών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης