Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίθανη μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Απρίλιο του 2016, σύμφωνα με τον Evans (Fed)

Απίθανη μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Απρίλιο του 2016, σύμφωνα με τον Evans (Fed)
Ο πρόεδρος της Fed Σικάγο εκτίμησε ότι η αμερικανική οικονομία θα αυξηθεί κατά 2-2,5% το 2016
Απίθανο φαίνεται ότι είναι το ενδεχόμενο μίας νέας αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed), σύμφωνα με τον πρόεδρο της Fed Σικάγο, Charles Evans.
«Θα ήταν έκπληξη μία αύξηση των επιτοκίων τον Απρίλιο», ανέφερε συγκεκριμένα, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Ο ίδιος τόνισε ότι η Fed διστάζει να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκιά της, λόγω των παγκόσμιων κινδύνων, άποψη που και η Janet Yellen, πρόεδρος της Fed, εξέφρασε, στο πλαίσιο ομιλίας της χθες, Τρίτη 29 Μαρτίου.
Ο Evans, ο οποίος δεν έχει το δικαίωμα ψήφου το 2016, σημείωσε ότι δε θα ανησυχούσε ιδιαίτερα, εάν ο πληθωρισμός υπερέβαινε τον στόχο του 2%.
«Προφανώς και δε θα επιθυμούσαμε να ξεφύγει από τον έλεγχό μας», προσέθεσε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων της Fed στη συνεδρίαση του Ιουνίου (14-15/6), ο Evans τόνισε ότι δεν πρέπει να προτρέχουμε, καθώς και ότι μια πιθανή αύξηση θα προϋπέθετε την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης.
Ως προς το ΑΕΠ των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Fed Σικάγο εκτίμησε ότι θα αυξηθεί κατά 2-2,5% το 2016, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος πως η ανεργία μπορεί να υποχωρήσει και άλλο.
Καταλήγοντας, ο Evans διατύπωσε την εκτίμηση-ευχή ότι η οικονομία θα είναι αρκετά ισχυρή το 2016, ώστε η Fed να προχωρήσει σε δύο αυξήσεις των επιτοκίων της, ή και παραπάνω, εφόσον η οικονομία βελτιωθεί περαιτέρω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης