Κοινωνία

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την αποσυμφόρηση του Πειραιά από πρόσφυγες

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την αποσυμφόρηση του Πειραιά από πρόσφυγες
Σε πρώτη φάση αναμένεται η μετακίνηση ορισμένων προσφύγων και μεταναστών από τον Πειραιά σε νέο χώρο που έχει διαμορφωθεί στον Ελαιώνα
Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 29 Μαρτίου 2016 στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με αντικείμενο την εξέταση μέτρων αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά από πρόσφυγες και μετανάστες.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εμπλεκόμενα στελέχη υπουργείων, φορέων και της ηγεσίας της Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Aυτή τη στιγμή, στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας φιλοξενούνται 5.724 μετανάστες και πρόσφυγες, πολλοί εκ των οποίων διαμένουν σε 1.100 σκηνές στους προαύλιους χώρους.
Η σύσκεψη διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, στην οποία αποφασίστηκε από αύριο Τετάρτη 31/1 το πρωί να διανέμονται με τη βοήθεια της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Πειραιά και του δήμου, από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ενημερωτικά φυλλάδια προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που θα τους εξηγούν γιατί θα πρέπει να μετακινηθούν από το λιμάνι, αλλά και τις διαδικασίες που θα πρέπει οι ίδιοι να ακολουθήσουν καθώς τα σύνορα πλέον είναι κλειστά.
Στην όλη διαδικασία αναμένεται να υπάρξει η συνδρομή και μεταφραστών που θα διαθέσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Σε πρώτη φάση αναμένεται η μετακίνηση ορισμένων προσφύγων και μεταναστών σε νέο χώρο που έχει διαμορφωθεί στον Ελαιώνα, αλλά και σε τουριστικό κέντρο με οικίσκους στην Κυλλήνη που έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 1.300 ατόμων. Μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν επίσης και σε κέντρο φιλοξενίας που θα δημιουργηθεί στον Σκαραμαγκά και θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερα άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης