Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ποινική δίωξη για βαρύτατα κακουργήματα σε βάρος πρώην επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών

Ποινική δίωξη για βαρύτατα κακουργήματα σε βάρος πρώην επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών
Ενώπιον ειδικού ανακριτή καλείται να καταθέσει ο πρώην επιθεωρητής που τώρα έχει συνταξιοδοτηθεί
Ποινική δίωξη για βαρύτατα κακουργήματα ασκήθηκε σε βάρος πρώην επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος κατηγορείται ότι ζητούσε και έπαιρνε «φακελάκια» πολλών χιλιάδων ευρώ από επιχειρηματίες προκειμένου να «παραβλέψει» τυχόν παραλείψεις ή άλλα προβλήματα στους οικονομικούς ελέγχους που διενεργούσε στις επιχειρήσιες τους ενώ παράλληλα «κούρευε» και βεβαιωμένα πρόστημα.
Ο πρώην επιθεωρητής θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον ειδικού ανακριτή τις αμέσως επόμενες μέρες.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, πρόκειται για επιθεωρητή που κατά το παρελθόν προΐστατο του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου (ΠΕΚ) Θεσσαλονίκης, υπηρεσία της οποίας η αρμοδιότητα εκτείνονταν γεωγραφικά σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη.
Μπορεί ο ίδιος να είναι πια συνταξιούχος και ο θεσμός των ΠΕΚ να έχει ανασταλεί τα τελευταία χρόνια, με τις αρμοδιότητές του να έχουν επιστρέψει στις κατά τόπους Εφορίες.
Παρόλα αυτά, η έρευνα της υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών ανέδειξε τη «δράση» του.
Κατά τις παραπάνω πηγές, φέρεται ότι για μία περίπου 10ετία, αρχής γενομένης από το 2003, εκβίαζε βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες, ζητώντας διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να τύχουν ευνοϊκών φορολογικών ελέγχων, ή στην περίπτωση που είχε προηγηθεί η επιβολή προστίμων, να μεσολαβήσει για τη μείωσή τους.
Η «ταρίφα» του ξεκινούσε από 10.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι ανάλογα με την περίπτωση ξεπερνούσε και τις 20.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο της έρευνας των «αδιάφθορων» του υπουργείου Οικονομικών, η οποία προκλήθηκε ύστερα από σχετική καταγγελία, κατέθεσαν τουλάχιστον 20 επιχειρηματίες, ισχυριζόμενοι ότι έπεσαν θύματά του, ενώ υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ο αριθμός των θυμάτων κυμαίνεται μεταξύ 40-50. Παράλληλα, έγινε άρση του τραπεζικού του απορρήτου και βρέθηκαν καταθέσεις μεγαλύτερες του μισού εκατομμυρίου ευρώ, που δεν δικαιολογούνται με βάση τις νόμιμες αποδοχές του, ενώ προέκυψε ότι ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης ακινήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.
Η έρευνα «έδειξε» ακόμη, ότι εμπλέκεται σε εταιρία με έδρα τη Μεγαλόνησο, νόμιμος ιδιοκτήτης της οποίας φαίνεται συγγενικό του πρόσωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης