Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Το Iσλαμικό Κράτος δεν έχει ηττηθεί ακόμα στην Παλμύρα – Οι μάχες συνεχίζονται

Guardian: Το Iσλαμικό Κράτος δεν έχει ηττηθεί ακόμα στην Παλμύρα – Οι μάχες συνεχίζονται
Η ανακατάληψη της Παλμύρας θα ανοίξει στον συριακό στρατό τον δρόμο για την ανατολική χώρα που ελέγχει το ISIS
Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας εξακολουθούσαν να πολεμούν ενάντια στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους γύρω από την Παλμύρα το Σάββατο 26 Μαρτίου για να την ανακαταλάβουν, αναφέρει ο Guardian, επικαλούμενος τοπικά ΜΜΕ.
Η κρατική τηλεόραση της Συρίας ανέφερε ότι ο στρατός που οδήγησε τους μαχητές του ISIS έξω από την ιστορική πόλη την Παρασκευή 25 Μαρτίου, έχει τον πλήρη έλεγχο της βόρειας περιοχής Al- Amiriya.
Αλλά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστηρίζει ότι οι εχθροπραξίες συνεχίζονται στη συγκεκριμένη περιοχή, προσθέτοντας ότι οι μαχητές του ISIS εξαπέλυσαν αντεπιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων και επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων, οι οποίες προωθούνται στην πόλη.
Η ανακατάληψη της Παλμύρας, που το Ισλαμικό Κράτος έχει υπό την κατοχή του από τον Μάιο του 2015 θα αποτελεί τη μεγαλύτερη ανατροπή ενάντια στο ISIS στη Συρία, από την ημέρα που η παρέμβαση της Ρωσίας άλλαξε την έκβαση του πολέμου υπέρ του Bashar al- Assad.
Ο συριακός στρατός υποστηρίζεται από τις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας και της Συρίας και πολεμάει στις άκρες της πόλης για αρκετές μέρες.
Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι έγιναν ολονύκτιες μάχες μέσα στην Παλμύρα στις γειτονιές Mutaqa’ideen και al- Jami’a.
H τηλεόραση της Συρίας έδειξε ένα πλάνο με έναν στρατιώτη να ανεμίζει τη σημαία της χώρας, ενώ καπνός έβγαινε από την περιοχή.
Η Παλμύρα είχε 50.000 πληθυσμό πριν από δέκα χρόνια, αλλά αυτό το νούμερο εξανεμίστηκε, τόσο όταν ξέσπασε ο εμφύλιος το 2011, όσο κυρίως όταν το ISIS πήρε τον έλεγχο της περιοχής.
Η ανακατάληψη της πόλης θα ανοίξει για τον συριακό στρατό τον δρόμο για το ανατολικό μέρος της χώρας, όπου το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοιλάδας του Ευφράτη.
«Οι ηρωικές δυνάμεις συνεχίζουν να προχωρούν μέχρι να απελευθερώσουμε και την τελευταία ίντσα αυτής της καθαρής γης» είπε ένας στρατιώτης στην κρατική τηλεόραση της Συρίας με φόντο τα ερείπια από τη ρωμαϊκή εποχή.
Τον Αύγουστο του 2015 οι μαχητές του ISIS έβαλαν δυναμίτες σε δύο αρχαία κτίρια, τους ναούς του Bel και του Baal Shamin που δέσποζαν σαν πολιτιστική κληρονομιά της Παλμύρας πάνω από δύο χιλιετίες.
Ο ΟΗΕ χαρακτήρισε την καταστροφή τους έγκλημα πολέμου.
Η τηλεόραση έδειξε τις τελευταίες 24 ώρες ότι κάποια κτίρια και κολώνες στην Παλμύρα δεν έχουν καταστραφεί ακόμα, αλλά δεν μπορεί και να γίνει εκτίμηση της ζημιάς που έχουν υποστεί.
Σύριοι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι εκατοντάδες αγάλματα μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς τοποθεσίες πριν την επιδρομή του ISIS στην πόλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης