Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελεγρίνης (υφ. Παιδείας): Μείζον αίτημα των προσφύγων το άνοιγμα των συνόρων και η επανένωση των οικογενειών

Πελεγρίνης (υφ. Παιδείας): Μείζον αίτημα των προσφύγων το άνοιγμα των συνόρων και η επανένωση των οικογενειών
Ο υφυπουργός Παιδείας, Θ. Πελεγρίνης, επισκέφτηκε το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων και Αιτούντων Μετεγκατάστασης στα Διαβατά
Μείζον αίτημα των προσφύγων είναι το άνοιγμα των συνόρων και η επανένωση των οικογενειών που είναι χωρισμένες, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θ. Πελεγρίνης, ο οποίος επισκέφτηκε το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων και Αιτούντων Μετεγκατάστασης στα Διαβατά.
Ο κ. Πελεγρίνης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Ιωάννη Παντή, συνομίλησε και συνέφαγε με τους πρόσφυγες, ενώ νεαρή μητέρα του ζήτησε επανένωση με την οικογένειά της που βρίσκεται στη Γερμανία και εκπρόσωποι των προσφύγων ζήτησαν ενημέρωση για το πότε θα ανοίξουν τα σύνορα για να φύγουν. Μάλιστα, οι ίδιοι ανέφεραν στον υφυπουργό ότι σε καμία άλλη χώρα δεν τους επισκέφτηκαν υπουργοί για να ακούσουν τα προβλήματά τους, ενώ σημείωσαν ότι η εκδήλωση διαμαρτυρίας που έκαναν επί δύο ημέρες στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη έγινε για να ακουστεί η φωνή τους στην Ευρώπη και να ανοίξουν τα σύνορα.
Ο υφυπουργός Παιδείας τους εξήγησε ότι στην Ευρώπη κατά τη λήψη αποφάσεων βασική αρχή είναι να συμφωνούν και τα 28 μέλη της ΕΕ, ενώ τους συνέστησε να μην ακούνε φήμες ή κάποιους που παρουσιάζονται ως σωτήρες.
Ο κ. Πελεγρίνης τόνισε πως η μόνη υπεύθυνη για τη λύση του θέματος του ασύλου είναι η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και ότι στις 4 Απριλίου θα αρχίσει η διαδικασία για τη χορήγηση ασύλου, εντός τεσσάρων μηνών αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταγραφή των αιτούντων, καθώς και ότι στην περίπτωση που απορριφθεί το αίτημα θα μπορούν οι αιτούντες άσυλο να προσφύγουν σε δευτεροβάθμιο όργανο.
Ακόμη, ο κ.Πελεγρίνης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι η κατάσταση στα Διαβατά όσον αφορά τη διατροφή, την καθαριότητα και την υγεία των προσφύγων βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, θα δημιουργηθούν χώροι εστιατορίου, δημιουργικής απασχόλησης και προσευχής για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.
Τόνισε μάλιστα ότι το φαγητό που παρέχεται στους πρόσφυγες είναι από κέτεριγκ σε επαρκή ποσότητα και ποιότητα, αλλά και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε σε ό,τι αφορά την υγεία και την καθαριότητα.
Σημειώνεται ότι ματαιώθηκε η επίσκεψη που είχε προγραμματιστεί να γίνει στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης