Τελευταία Νέα
Τράπεζες

Nomura: Συνδεδεμένες οι τράπεζες με την πορεία της οικονομίας

Nomura: Συνδεδεμένες οι τράπεζες με την πορεία της οικονομίας

Η πορεία των ελληνικών τραπεζών επηρεάζεται από την αβεβαιότητα που επικρατεί στην οικονομία αναφέρει η Nomura σε έκθεσή της για την πορεία των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Ωστόσο περιμένει πως τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου μπορούν να προσφέρουν κάποια ανακούφιση αναφορικά με τις προοπτικές και την κερδοφορία και κυρίως για εκείνες τις τράπεζες που έχουν καλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και έκθεση σε περιοχές που οι προοπτικές είναι καλύτερες (π.χ. Τουρκία και Πολωνία).


Οι ελληνικές τράπεζες είναι οι τελευταίες που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και ο οίκος περιμένει περαιτέρω βελτίωση στην πορεία και στις τάσεις στα καθαρά έσοδα από τόκους και στα περιθώρια. Ωστόσο τα περιθώρια θα είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από τα περσινά λόγω της συνεχιζόμενης επανατιμολόγησης των δανείων αλλά η μείωση των επιτοκίων καταθέσεων μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω στην ανάκαμψη των περιθωρίων μετά από τη σημαντική κάμψη στο πρώτο τρίμηνο της χρήσης. Σε επίπεδο περιουσιακών στοιχείων αν και περιμένει περαιτέρω χειροτέρευση πιστεύει πως η φάση αυτή θα μειωθεί εκ νέου στο τρίτο τρίμηνο επιβεβαιώνοντας την τάση του δευτέρου τριμήνου.



Περιμένει από τη Eurobank να εμφανίσει σημαντική βελτίωση στους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και να είναι σε θέσει να αποπληρώσει την κρατική ενίσχυση. Παραμένει επιφυλακτικός γύρω από τις μακροοικονομικές προοπτικές των ελληνικών τραπεζών και τα ρίσκα θα βαρύνουν την πορεία των μετοχών.
Ο οίκος έχει δώσει τιμή στόχο τα 30 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα, τα 14 ευρώ για τη Eurobank και τα 10 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης