Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Φίλη - Lake (Unicef) για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα και ιδίως για τα ασυνόδευτα παιδιά

Συνάντηση Φίλη - Lake (Unicef) για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα και ιδίως για τα ασυνόδευτα παιδιά
Κλιμάκιο της Unicef καταγράφει ήδη ανάγκες και προτεραιότητες για ν' αναλάβει δράση 
Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών συζήτησαν σε συνάντησή τους στην Νέα Υόρκη ο Έλληνας υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης με τον επικεφαλής της Unicef, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα παιδιά, Anthony Lake.
Οι δύο άντρες συζήτησαν για την περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την UNICEF προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα επείγοντα προβλήματα των παιδιών προσφύγων στην Ελλάδα. '
Αλλωστε, κλιμάκιο της UNICEF στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, καταγράφει τις ανάγκες και τις προτεραιότητες, προκειμένου να αρχίσουν άμεσα δράσεις σε πρακτικό επίπεδο.
Κατά τη συνάντηση, υπήρξε διεξοδική αναφορά στις επιπτώσεις του προσφυγικού και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτός της Ελλάδας.
Ο Έλληνας υπουργός ευχαρίστησε τον Anthony Lake για το προσωπικό ενδιαφέρον του και τη γενικότερη προσφορά της UNICEF και παρουσίασε το σχέδιο δράσης του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα προσφυγόπουλα και οι οικογένειές τους.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Unicef, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, τόνισε ότι η UNICEF είναι πρόθυμη να προσφέρει βοήθεια για την εκπαίδευση, ιδιαίτερα των ασυνόδευτων παιδιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης