Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εποχή στις σχέσεις ΗΠΑ - Κούβας εγκαινίασε η ιστορική επίσκεψη Obama στην Αβάνα, συναντήθηκε με τον Castro

Νέα εποχή στις σχέσεις ΗΠΑ - Κούβας εγκαινίασε η ιστορική επίσκεψη Obama στην Αβάνα, συναντήθηκε με τον Castro
Μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι των ΗΠΑ έχουν ήδη εκδηλώσει δημοσίως το ενδιαφέρον τους για την αγορά της Κούβας
Μια «νέα ημέρα» στις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας εγκαινίασαν οι δύο χώρες κατά την ιστορική συνάντηση των ηγετών τους - την πρώτη του είδους μετά από σχεδόν 90 χρόνια - τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016.
Όπως ανέφεραν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν στην Αβάνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama και ο Κουβανός πρόεδρος, Raul Castro, οι δύο χώρες συνεχίζουν να διαφωνούν σε πολλά ζητήματα, όμως συμφωνούν ότι θα πραγματοποιήσουν τα απαραίτητα βήματα για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας.
Όπως ανέφερε ο Castro, «υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ των χωρών μας που δεν θα εξαφανιστούν», με τον Obama να επικρίνει την Κούβα για το ιστορικό της στη Δημοκρατία και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Castro αρνηθηκε ότι η Κούβα διαθέτει πολιτικούς κρατούμενους, καλώντας τον με τη σειρά του να του δώσει τον σχετικό κατάλογο «και θα τους απελευθερώσω ευθύς αμέσως».
Ο ίδιος απέφυγε να διαλέξει - όταν ρωτήθηκε σχετικά - μεταξύ των υποψηφίων Donald Trump και Hillary Clinton για το χρίσμα του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι «δεν ψηφίζω στις ΗΠΑ».
Μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι των ΗΠΑ έχουν ήδη εκδηλώσει δημοσίως το ενδιαφέρον τους για την αγορά της Κούβας, όπως η Google, η Western Union, διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων κ.α..
Μεταξύ των στόχων του Obama από την επίσημη επίσκεψή του είναι η προετοιμασία των συνθηκών δόμησης εμπορικών σχέσεων με την Κούβα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη χαλάρωση περιορισμών προσλήψεων που ισχύουν για ξένες επιχειρήσεις στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης