Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davutoglu: Η συμφωνία αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον της ΕΕ χωρίς την Τουρκία και αντιστρόφως

Davutoglu: Η συμφωνία αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον της ΕΕ χωρίς την Τουρκία και αντιστρόφως
Το βάρος, και από οικονομικής πλευράς, αντιμετώπισης της κρίσης θα πρέπει να μοιραστεί σε όλους
Στην σύνδεση ΕΕ - Τουρκίας ιδιαίτερα ως προς το μέλλον και των δύο πλευρών επέμεινε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ahmet Davutoglu υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης δεν αφορά μόνο πρακτικά ζητήματα αλλά απέδειξε ότι υπάρχει και κοινό όραμα γι αυτό και η συμφωνία έχει και ανθρωπιστική πτυχή.
Για να μπορεί να υπάρξει επιστροφή ενός αριθμού ατόμων από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία, και η ΕΕ θα πρέπει να δεχτεί τον ίδιο αριθμό ατόμων να μετεγκαθίστανται στην ΕΕ.
Συμφωνήσαμε επίσης το βάρος, και το οικονομικό βάρος, να διανεμηθεί και εντός των επομένων ημερών θα πρέπει να αρχίσει η εκταμίευση των πρώτων 3 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία δεν διατίθενται στην Τουρκία αλλά για το καλό των Σύρων προσφύγων.
Αναφερόμενος σττις προϋποθέσεις που η Τουρκία θα πρέπει να ικανοποιήσει προκειμένου να απελευθερωθεί η διαδικασία χορήγησης βίζας, ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει καλύψει αρκετές και θα καλύψει τις περισσότερες μέχρι τον Ιούνιο που τίθεται ως όριο.
Ο Ahmet Davutoglu αναφέρθηκε και στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, σημειώνοντας ότι η ΕΕ έχει εκφράσει σε πολλές περιπτώσεις την αλληλεγγύη της αλλά επισήμανε με νόημα ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας διαχωρισμός ως προς τα θύματα της τρομοκρατίας.
Κάνοντας σαφή νύξη για το κουρδικό ΡΚΚ, ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι υπάρχουν πολύ κοντά και στο κτίριο της ΕΕ πολλοί υποστηρικτές «κάποιων τρομοκρατικών οργανώσεων» και κατέστησε σαφές ότι εξέφρασε την ενόχλησή του γι αυτό τους ηγέτες της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης