Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ένα κομματικό σχέδιο….για τις μικρές τράπεζες με εμπλοκή Αντωνόπουλου του ΤΠ&Δ, σε Proton bank και Attica bank….

    Ένα κομματικό σχέδιο….για τις μικρές τράπεζες με εμπλοκή Αντωνόπουλου του ΤΠ&Δ, σε Proton bank και Attica bank….
Ένα ευρύτερο…κομματικό σχέδιο φαίνεται ότι επεξεργάζεται ένας πυρήνας της κυβερνώσας παράταξης και εδικά ομάδα παλαιοκομματικών του ΠΑΣΟΚ.
Με βάση αυτό το σχέδιο το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων πρόεδρος του οποίου είναι ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος συμμετέχει στην διαδικασία συγχώνευσης της Attica bank με την Proton bank.

H Attica bank απορροφά όλα τα καταστήματα της Proton αλλά και βασικά στοιχεία ενεργητικού και παθητικού.
Η Proton bank μετατρέπεται σε holding και με τα κεφάλαια που θα διαθέτει θα αγοράσει τα ποσοστά του ΤΤ 22,5% και ίσως του  Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων 19% στην Attica bank. Κατά το πιθανότερο σενάριο θα αγοραστεί μόνο το ποσοστό του ΤΤ.
Η Proton bank θα διαθέτει μεγάλο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας άπαξ και στοιχεία ενεργητικού και παθητικού θα έχουν αγοραστεί ή μεταφερθεί από την Proton bank στην Attica bank.
Εφόσον λοιπόν αγοραστεί το ποσοστό του ΤΤ στην Attica bank στο νέο διοικητικό σχήμα ρόλο διευθύνοντος συμβούλου φέρεται ότι θα ήθελε να αναλάβει ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.
Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επειδή θα διασπαστεί και θα αποσχιστούν οι τραπεζικές δραστηριότητες επιδιώκει να διαδραματίσει ρόλο στις εξελίξεις περί την Attica bank.
Κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν αυτό το σχέδιο αλλά το ερώτημα είναι μπορεί να ευδοκιμήσει ένα τέτοιο σχέδιο;
Η Attica bank πραγματοποιεί οικονομικό έλεγχο στην Proton bank ενώ και το ελληνοαμερικανικό fund στο οποίο συμμετέχει ο Δ. Μηλιάκος  έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Proton bank.
Λύσεις για το μέλλον της Proton bank υπάρχουν αλλά απαιτείται η βέλτιστη λύση…

To Tαμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Με 624 εκατ αποθεματικά και 81 εκατ το 2010 το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων συνεχίζει να εμφανίζει αξιοπρεπείς επιδόσεις…
Οι καταθέσεις στα 3,751 δις ευρώ και τα δάνεια στα 5,346 δις ευρώ.
Να σημειωθεί ότι οι καταθέσεις έχουν μείνει σταθερές μεταξύ των άλλων και γιατί ακολουθεί το Ταμείο επιθετική πολιτική στα επιτόκια.
Πρόσφατα ανακοίνωσε πρόγραμμα 16 μηνών με μεσοσταθμικό επιτόκιο μεικτό 5% για ποσά πάνω από 20 χιλ και μέγιστο στον 16ο μήνα 5,24%.
Όταν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δίνει επιτόκιο 5% μεσοσταθμικά, δηλαδή το κράτος δίνει επιτόκια 5% τότε υποχρεωτικά και οι τράπεζες θα ακολουθήσουν….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης