Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Πρώτο με 27% το Λαϊκό Κόμμα σε νέα δημοσκόπηση – Δεύτερη δύναμη οι Σοσιαλιστές (20,9%), στην 4η θέση το Podemos

Ισπανία: Πρώτο με 27% το Λαϊκό Κόμμα σε νέα δημοσκόπηση – Δεύτερη δύναμη οι Σοσιαλιστές (20,9%), στην 4η θέση το Podemos
Έκπληξη η αναρρίχηση των Πολιτών (Ciudadanos) στην τρίτη θέση με 18% έναντι του 13,93% που πήραν στις εκλογές
Το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) θα ήταν ο νικητής σε μια υποθετική νέα εκλογική αναμέτρηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε σήμερα, Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, το φως της δημοσιότητας στο κανάλι Ser.
Δεύτερη δύναμη θα ήταν οι Σοσιαλιστές (PSOE) με 20,9% έναντι 22% που έλαβαν στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου.
Η μεγάλη έκπληξη θα ήταν οι Πολίτες (Ciudadanos), οι οποίοι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση περνούν στην τρίτη θέση με 18% έναντι 13,93% στις περασμένες εκλογές, ενώ το Podemos (Μπορούμε) θα υποχωρούσε στην τέταρτη θέση, λαμβάνοντας το 15,9% των ψήφων έναντι του 22,02%.
Στην εν λόγω δημοσκόπηση, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν και για το πολιτικό αδιέξοδο, με περισσότερους από τους μισούς, ήτοι το 52,7% των ερωτηθέντων, να θεωρούν ότι τα κόμματα πρέπει να επιτύχουν συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, όταν το 37,3% προτιμά τη διεξαγωγή νέων εκλογών.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, σε δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας «El Periodico», καταδείχθηκε ότι η προκήρυξη νέων εκλογών θα ευνοούσε ιδιαίτερα το κόμμα των Πολιτών (Ciudadanos), τα οποίο θα επιτύγχανε μεταξύ 59 και 62 εδρών, περίπου 20 περισσότερες από αυτές που έχει τώρα.
Έτσι, μια συμφωνία του με το Λαϊκό Κόμμα θα επιτύγχανε την πλειοψηφία, παρά το γεγονός ότι οι έδρες του τελευταίου θα υποχωρούσαν μεταξύ των 107 και 110.

Εξέλιξη της εκτίμησης ψήφου


Συμφωνία κυβέρνησης ή νέες εκλογές



Ποια κυβέρνηση θα ήταν καλύτερη για την Ισπανία


Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης