Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi (ΕΚΤ): Θέμα που άπτεται των ελληνικών αρχών η εφαρμογή των capital controls

Draghi (ΕΚΤ): Θέμα που άπτεται των ελληνικών αρχών η εφαρμογή των capital controls
Η εξαίρεση των επαναπατριζόμενων κεφαλαίων από τους περιορισμούς ανάλογα με το επίπεδο της εμπιστοσύνης των καταθετών, μπορεί να δημιουργήσει κίνητρα για τον επαναπατρισμό τους, σημειώνει
Η εφαρμογή των capital controls είναι θέμα που εναπόκειται στις ελληνικές αρχές, οι οποίες μπορούν να αξιολογήσουν αν και πώς θα εφαρμόσουν μια εξαίρεση των επαναπατριζόμενων κεφαλαίων από τους περιορισμούς αυτούς, αναφέρει ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Draghi, «οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων όποιων χαρακτηριστικών στοχεύουν στην παροχή κινήτρων στους καταθέτες για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αποτελούν ζήτημα που άπτεται της εθνικής αρμοδιότητας και ως εκ τούτου δεν εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιοτήτων του Ευρωσυστήματος».
Παράλληλα, σημειώνει ότι η εξαίρεση των επαναπατριζόμενων κεφαλαίων από τους περιορισμούς ανάλογα με το επίπεδο της εμπιστοσύνης των καταθετών, μπορεί να δημιουργήσει κίνητρα για τον επαναπατρισμό τους. Εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να αξιολογήσουν αν και πώς μπορεί να εφαρμοστεί η εξαίρεση αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης