Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Περίπου 2 χιλ. πρόσφυγες πέρασαν τον φράχτη και βρίσκονται στα εδάφη της ΠΓΔΜ

Reuters: Περίπου 2 χιλ. πρόσφυγες πέρασαν τον φράχτη και βρίσκονται στα εδάφη της ΠΓΔΜ
Η αστυνομία των Σκοπίων σχεδιάζει να επιστρέψει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα 
Την πληροφορία ότι περίπου 2.000 πρόσφυγες, που βρίσκονταν σε καταυλισμό στη βόρεια Ελλάδα, κατάφεραν να παρακάμψουν τον φράχτη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και να βρεθούν στα εδάφη της γειτονικής χώρας, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Ειδικότερα, σύμφωνα με φωτογράφο του πρακτορείου, που παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, περίπου 2.000 πρόσφυγες πέρασαν τα ελληνο-σκοπιανά σύνορα, καθώς, έπειτα από πολλές ώρες περπάτημα, πέρασαν ένα ποτάμι και κατάφεραν να παρακάμψουν τον φράχτη, που έχει υψώσει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για να τους κρατήσει έξω από τα εδάφη της χώρας.
Στη συνέχεια, σκοπιανοί στρατιώτες έβαλαν κάποιους από τους πρόσφυγες σε φορτηγά, χωρίς, ωστόσο, να γίνει γνωστός ο προορισμός των οχημάτων.
Πηγή, από το περιβάλλον των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι μία ομάδα προσφύγων μπήκε στη χώρα.
«Η αστυνομία και ο στρατός γνωρίζουν τι συνέβη και έχουν ήδη παρέμβει», επισήμανε η πηγή.
Πάντως, σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου, η σκοπιανή αστυνομία λαμβάνει τα απαραίτητα βήματα, με σκοπό να επιστρέψει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.
«Παίρνουμε μέτρα, ώστε η ομάδα να επιστρέψει στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «η αστυνομία και ο στρατός αυξάνουν τον έλεγχο και την ασφάλεια σε κρίσιμα σημεία των συνόρων».
Η ίδια προσδιόρισε τους πρόσφυγες σε «μερικές εκατοντάδες».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης