Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Αν και έχει κοπάσει η αστάθεια για τη στερλίνα λόγω Brexit, θα ενταθεί προς το δημοψήφισμα του Ιουνίου

Barclays: Αν και έχει κοπάσει η αστάθεια για τη στερλίνα λόγω Brexit, θα ενταθεί προς το δημοψήφισμα του Ιουνίου
Ιδιαίτερα σημαντικά τα επερχόμενα γεγονότα, δεδομένου ότι η κοινή γνώμη μπορεί να επηρεάσει την πιθανότητα εξόδου και την επίδοση της στερλίνας
Αν και η φρενίτιδα του Brexit έχει κοπάσει μερικώς για τη στερλίνα, με το βρετανικό νόμισμα να παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης, ωστόσο οι αναλυτές της Barclays προειδοποιούν για νέες αναταράξεις καθ' οδόν προς το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Όπως αναφέρει η βρετανική τράπεζα, τα επερχόμενα γεγονότα είναι ιδιαίτερα σημαντικά δεδομένης της ικανότητας της κοινής γνώμης να επηρεάσει την πιθανότητα μιας εξόδου και της επίδοσης της στερλίνας.
Παράλληλα, επισημαίνει πόσο σημαντική είναι η περίοδος για το βρετανικό νόμισμα της επίσημης έναρξης της εκστρατείας υπέρ ή κατά του Brexit, σε ένα πλαίσιο όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια μάχη σώμα με σώμα και τα στοιχήματα δείχνουν μια μη ευκαταφρόνητη πιθανότητα το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ε.Ε.
Επίσης, σημειώνει ότι ευρωπαϊκά πολιτικά γεγονότα ίσως να έχουν έναν αντίκτυπο με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να έχει προγραμματίσει συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα και το Eurogroup να συναντάται τρεις φορές από τώρα και μέχρι το δημοψήφισμα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης