Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Περικόπτει τον στόχο για τον S&P 500 – Στο 30% η πιθανότητα παγκόσμιας ύφεσης

Morgan Stanley: Περικόπτει τον στόχο για τον S&P 500 – Στο 30% η πιθανότητα παγκόσμιας ύφεσης
Ωστόσο, παραμένει αγαπημένο της χρηματιστήριο αυτό των ΗΠΑ
Ολοένα και περισσότερο ανησυχεί για τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας ύφεσης η Morgan Stanley, περικόπτοντας τις προβλέψεις της για όλες τις μεγάλες χρηματιστηριακές αγορές και συμβουλεύοντας τους επενδυτές να προχωρήσουν σε πωλήσεις μετοχών που πρόσφατα σημείωσαν ράλι.
Σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία, 14 Μαρτίου 2016, η Morgan Stanley μειώνει τον 12μηνο στόχο για τον δείκτη S&P 500 του αμερικανικού χρηματιστηρίου, στις 2.050 από τις 2.175 μονάδες, σημειώνοντας ότι ο δείκτης θα ενισχυθεί το επόμενο έτος μόλις κατά 1,4% έναντι του κλεισίματος της Παρασκευής, στις 2.022,19 μονάδες.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης σημείωσε ράλι 8,4% κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα, ωθούμενος κυρίως από το ριμπάουντ στις τιμές του πετρελαίου και τα θετικά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ.
Ωστόσο, τίποτα δεν υποδηλώνει ότι το ράλι θα συνεχιστεί, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και αλλού, σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα.
«Οι πιο αδύναμες προβλέψεις για την ανάπτυξη και η αύξηση του πολιτικού ρίσκου μάς οδηγούν να κλείσουμε την θετική στάση τακτικής μας και να χαμηλώσουμε την έκθεση στις παγκόσμιες αγορές», επισημαίνει και προσθέτει ότι «η πιθανότητα μιας παγκόσμιας ύφεσης έχει αυξηθεί».
Πάντως, και άλλοι στρατηγικοί αναλυτές άλλων μεγάλων τραπεζών αρχίζουν να αναθεωρούν τις προβλέψεις τους για τα αμερικανικά χρηματιστήρια.



Για το 2016, η Morgan Stanley εκτιμά ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,7% όταν προηγουμένως προέβλεπε ανάπτυξη 1,9%.
Όσον αφορά την Ευρωζώνη, εκτιμά ανάπτυξη 1,5% από 1,8% προηγουμένως, ενώ για τις αναδυόμενες οικονομίες μείωσε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη από το 4,4% στο 4%.
Επίσης, πέραν της περικοπής του στόχου για τον δείκτη S&P 500, η Morgan Stanley περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τον δείκτη MSCI Europe στις 1.300 από τις 1.5000 μονάδες, αλλά και τον δείκτη MSCI Emerging Markets στις 735 από τις 850 μονάδες.
Σύμφωνα με την Morgan Stanley, η πιθανότητα μας παγκόσμιας ύφεσης είναι στο 30%, στο υψηλότερο επίπεδο αυτού του κύκλου και επισημαίνει ότι αγαπημένη της αγορά παραμένει η αμερικανική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης