Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιθανή αύξηση του τιμήματος από το Deutsche Boerse για το LSE – Στα ύψη η αξία του μετά τo ενδιαφέρον και από το ICE

Πιθανή αύξηση του τιμήματος από το Deutsche Boerse για το LSE – Στα ύψη η αξία του μετά τo ενδιαφέρον και από το ICE
Οι μετοχές του LSE αποτιμώνται στις 28,69 στερλίνες τώρα έναντι των 24,66 στερλινών πριν από ένα χρόνο
Το γερμανικό χρηματιστήριο Deutsche Boerse πιθανόν να αυξήσει την προσφορά του για την εξαγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, LSE, αυτή την εβδομάδα, αυξάνοντας το τίμημα ακόμη και σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph».
Η αύξηση της τιμής των μετοχών του LSE σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και ο ανταγωνιστής του από τις ΗΠΑ, το Intercontinental Exchange (ICE), ωθεί το γερμανικό χρηματιστήριο να καταβάλει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να αποκτήσει το χρηματιστήριο του Λονδίνου, το οποίο η αγορά αποτιμά τώρα σε πάνω από 10 δισ. στερλίνες.
Από την έναρξη των συνομιλιών μεταξύ LSE και Deutsche Boerse και μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από το ICE, η αποτίμηση του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου έχει εκτοξευθεί.



Οι μετοχές του πλέον αποτιμώντα στις 28,69 στερλίνες έναντι των 24,66 στερλινών πριν από ένα χρόνο και σημειώνοντας άλμα από το χαμηλό των 21,23 στερλινών στις αρχές Φεβρουαρίου, μια αύξηση της τάξης του 35%.
Αντιθέτως, οι μετοχές του Deutsche Boerse έχουν κινηθεί μετρίως, αυξανόμενες από τα 71,46 ευρώ στα 75,69 ευρώ σήμερα, ενώ σημείωσαν χαμηλό στα 70,25 ευρώ τον Φεβρουάριο και έκτοτε έχουν σημειώσει άνοδο μόλις 7,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης